Hogy kell húsgombócot csinálni?
Igen , bárányból elég pár kedvenc összekeverni, és egy tojással (fél kilónként )
Bazsalikom, rozmaring, kakukkfű (esetleg oregano, majoranna ) ami illik a bárányhoz.
Elég bő olajban kisütni, de, ha a kis formázott gombócokat egy kis lisztbe forgatod kisütés előtt, jobban egyben maradnak, és formásak lesznek.
Paradicsomszósszal, (ha lehetne frissből, bazsalikommal ) vagy sok vegyes friss salátával enném én :)
1. Amit fent írtál, hogy a darálthúst fűszerekkel össze, és utána megsütni, az nálunk = fasírt.
2. Húsgombóc, akkor: a darált húst sóval-borssal és 1/3 résznyi nyers rizzsel, tojással gyúrjuk össze, és a gombócokat kevés vegetás, hasonló vízben megfőzzük, és a paradicsom mártás megy hozzá.
Paradicsom mártás konzenerből:
- először a sűrítményt egy kisebb lábasban hideg vízzel símára kavarom, hogy hígabb legyen
- világos rántást készítek, majd viszonylag kevés vízzel felöntöm, abba megy a felhígított paradicsom sűrítmény. Egy kis só, bors, bazsalikom, kinek-kinek ízlése szerint. Amikor már forr, majd látod, hogy kell-e még további hideg vízzel hígítani, vagy éppen jó a mártás állaga. Forrald össze, és akár belerakod a külön megfőzött húsgombócokat, akár külön is tálalhatod őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!