Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pörkölt készítésnél hány dkg...

Pörkölt készítésnél hány dkg nyers alapanyagot számoljak 1 főre?

Figyelt kérdés

Rákel számoljuk azt is ugye bár,hogy a főzés folyamán veszít a súlyából a hús.A birka hús csontosabb és vizesebb is,gondolom abból jóval többet kell számolnom.


Marha pörköltnek dkg/fő (Szín hús)?

Sertés pörköltnek dkg/fő (Szín hús)?

Birka pörköltnek dkg/fő (Szín hús)?

Birka pörköltnek dkg/fő (Csontos)?


2016. júl. 20. 08:01
 1/6 mantis religiosa ***** válasza:
74%

Átlagosan 40dkg/fő hús mennyiséget szoktak számolni.


De rengeteg egyéb dologtól is függ: sok szafttal készíted, milyen körettel, mennyire szereti a társaság a főztödet.

2016. júl. 20. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
69%
Vendéglői adag 14 dkg mindegyikből. 20 dkg elég szokott lenni, ha vegyes a társaság. Ha nehéz fizikai munkásoknak főzöl, elfogy 25-30 dkg is.
2016. júl. 20. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

Marhapörkölt(lábszár ,lapocka) 30 dkg/fő

Sertéspörkölt(lapocka). 30 dkg/fő

Birka és borjú(színhús). 40 dkg/fő

Birka csontos. 40-50 dkg/fő

+ egy adagot szoktam venni a bográcsnak ,amit elkóstolgat az ember mire megfő.

Az én családom nagyon szereti a szalonpörköltöt,ami egyenlő súlyú marha ,borjú és sertéshúsból készül,csak a főzési idők eltérése miatt először a marha ,majd a sertés és végül a borjú kerül bele. Nagyon finom különleges étel.

2016. júl. 20. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
71%
Színhúsból 30 dkg szerintem, csontos töbebt számolnék 40-45 dkg szerintem jó lehet, de ez utóbbi csak tipp.
2016. júl. 20. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Csontosból kb kell a 40 deka, színhúsból 25-30 az átlagos mennyiség mondjuk egy bográcsozásnál. Ne a vendéglői normával számolj, mert nem tudni, hogy ki milyen kapacítással bír.Ha sok lesz, esetleg, dobozokban elvihetik a meghívott vendégek, vagy, ha nem kérik lefagyasztod, és nagyon jól jön máskor egy székelykáposztába, gulyásba... stb.Inkább valamivel több legyen, minthogy vendég éhesen maradjon ! :)
2016. júl. 20. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
Nekem úgy tanították ezelőtt 20/25 éve, hogy fél kg/fő. Plusz köret. Mondjuk ez egy túl biztosított szám, és főleg szabad szedésnél jellemző. De van aki megeszi ezt.
2023. szept. 2. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!