Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S. Burgonyás pogihoz...

S. O. S. Burgonyás pogihoz mikor mérem a krumplit, főzés előtt, vagy után?

Figyelt kérdés

Bocsi a hülye kérdésért, de én csak ilyet tudok. :)

Erről a receptről lenne szó (ha számít) :


[link]


És még egy kérdés. A zsiradékot meg lehet változtatni vajról sertészsírra?


2016. aug. 27. 06:31
1 2
 1/11 Andizsuzsi ***** válasza:
77%

Főtt, ott a receptben. De krumpli esetében ennek nincs nagy jelentőséget, a krumpli térfogara (ezzel a súlya) nem változik jelentősen a főzéssel.

Igen, lehet béke zsírt tenni. A vajjal azonos súlyút.

2016. aug. 27. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Hú, köszönöm szépen a gyors választ! :)
2016. aug. 27. 06:43
 3/11 anonim ***** válasza:
Zsírból valamivel kevesebb kell, mint vajból.
2016. aug. 27. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Főtt, áttört!

Ha nem olvasod el a receptet, nehéz lesz pogácsát sütnöd.

2016. aug. 27. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Hékás! Olvastam! Csak nekem ebből nem volt elég egyértelmű, hogy még főzés előtt mérem, és úgy 60 dkg, vagy már főzött állapotban.
2016. aug. 27. 12:09
 6/11 anonim ***** válasza:

600 g burgonya (főtt, áttört)

ha ebből nem derül ki neked, akkor inkább ne süss pogácsát :))))

2016. aug. 27. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Zzyzx szerintem inkább ne osztogass tanácsokat. Láttam itt tegnap néhány kérdésnél a válaszaidat, és ritka nagy tahó lehetsz. :D Ha máshol nem hallgatnak meg, vagy senki sem kíváncsi rád, ezért idejössz anonim módon "belerúgni" emberekbe, az elég szánalmas. Őszintén sajnállak. :)
2016. aug. 28. 11:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Zzyzx!

Még át is kell legyen törve?

Szerinted mennyivel változik meg a krumli súlya az áttöréstől??? Mert gondolom, szerinted az áttörés is befolyásol, ennyire nem erőltetnéd.

Lehet, hogy olvasni tudsz, és szövegértésed is van, de a konyhai műveletek fizikájához és kémiájához nem sokat értesz. Miért nem nyelvi topikokban szólsz hozzá a dolgokhoz?

2016. aug. 29. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 Andizsuzsi ***** válasza:

Kedves kérdező!

A receptekben általában akkor kell figyelni arra, hogy nyersen vagy főve mérsz-e valamit, ha olyan összetevő van, aminek a főzéskor jelentősen nő a térfogata (ezzel a súlya is.) Ilyen a rizs, az egyéb gabonák, a tészta, a bab-lencse stb. Ezeket szerintem te is ismered. Ezek alapon mindig szárazan értendők. a többieknél nincs ennek jelentősége, mert nem szívnak magukba vizet, így nem változik a súlyuk számottevően a főzés során.

Ha ezeket főtten kell mérni, arra a receptek külön ki szoktak térni, de ez ritka.

2016. aug. 29. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

# 9-es válaszoló, őszintén szólva a fizikához, kémiához mindig is sík hülye voltam, nincs ezen mit szépíteni. :D Tényleg abban a hitben voltam, hogy a krumpli súlya változik a főzéssel. Sőt, csak hogy lásd mennyire nem vágom az ilyen dolgokat, még csak nem is azt hittem, hogy a súlya nő a főzéssel, hanem, hogy csökken. :D

Na innen az ostoba kérdésem.

2016. aug. 30. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!