Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék tanulni húsos...

Szeretnék tanulni húsos ételeket. Valaki elmagyarázná melyik húsból mit lehet készíteni és milyen húsok vannak?

Figyelt kérdés

és milyen köret illik hozzájuk?

úgy nagyon az alapok érdekelnének, a bolti vásárlástól kezdve..


Szóval annyit tudok csak:

van marhahús, csirke, ...és ennyi


ezek részei

van olyan, hogy bontott csirke, vagy részenként is meglehet venni (pl mell, szárny, máj...és még?)

a marha pl áll

comb (ebből mit hogyan kell készíteni?)

karaj (ezt sem tudom mire jó..)

oldalas

csülök, porc (ez oké, bablevesbe való.)



szóval ha gulyáslevest akarok csinálni, odamegyek a pulthoz és simán marhahúst kérek, vagy hogy?



a darálthúst ismerem, abból lehet spagettit, makarónit, olasz tésztát is talán..és ennyi..

é a húslevest is ismerem

és a májrizottót


de pl a rántott húshoz milyen hút szokás kérni..?

oldalast hogyan kell csinálni?


2016. okt. 31. 21:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%

Karajt panírozod, kirántod.

Gulyásleveshez veszel marhacombot mondjuk, otthon felkockázod.

Csirkemell jó párolva, rántva.

Csirkecomb pl. pörköltnek.De az is jó rántva, sütve, töltve.

Sertéscomb jó pörköltnek stb.

Tarja sütve.

Lapockát én csak daráltnak használom.

Pulyka sütve, pulykanyak húslevesbe.

De reggelig sorolhatnám.

Nézegess recepteket, sok sikert! :)

2016. okt. 31. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
88%

Ja, köretek.

Mindenhez más.Pörköltekhez nokedli.

Sült húsokhoz rizs, párolt zöldség, pűré.

2016. okt. 31. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
84%
Oldalast besózod, esetleg bekened mustárral, fokhagyma, és fólia alatt a sütőben elkezded sütni.Kis vizet lehet alá önteni hogy jobban párolódjon, vége előtt leveszed a fóliát, pirosra sütöd.
2016. okt. 31. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 A kérdező kommentje:

nagyon köszi!


jöhetnek még, minden alapinfóra vevő vagyok

2016. okt. 31. 21:39
 5/18 anonim ***** válasza:
87%
Vedd meg Horváth Ilona Szakácskönyvét. Abban nem csak a húsok fajtája van benne, hanem a belőlük készíthető ételeké is.
2016. okt. 31. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
74%

Darált húsból fasírt, stefánia vagdalt.

Sertésmáj rántva, pirított máj.

Csirke háta, szarnya mehet levesbe.

De finom a csirkeszarny csípősen is sütve.

Tarját legjobb grillen sütni, nyilván nem -15 fokban.

2016. okt. 31. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
83%

Ezt senki sem fogja összefoglalni neked, hiszen milliárd fajta étel van a világon. Illetve több fajta húsból lehet előállítani ugyanazt az ételt is.

Veszel pár szakácskönyvet és elkezdel abból tanulni, vagy internet...

ui: Hány éves vagy ha ilyen alap dolgokat nem tudsz, mint a rántott hús? Eddig nem éltél? Soha nem láttál egy főzős műsort, semmi hasonló? Illetve bevásárlóközpontban, vagy hentesnél sem voltál még? Emellett maga a racionalitás is hiányzik a kérdésből.. :D Na meg szimpla google..


Példának okáért, egy sima pörkölt körete nem csak nokedli lehet(amit személy szerint utálok), hanem főtt krumpli, tészta, és akár rizs is. Ízlés kérdése.


Pár válasz a teljesség igénye nélkül.

Hús fajták közül van marha, szárnyasok, sertés, halak, vadak, (emellett még pár, de ez országtól függ). Van ahol a béka, csiga,(ez a kettő elég sok helyen Európában is) kígyó is étlapon szerepel.


Hentesnél nem kötelező megvenni egy egész csirkét. Részeket is meglehet venni. Nehezen hiszem el, hogy nem láttál soha 1 kiló felső csirke combot kérő embert, vagy aki a farhátra utazik. stb.


A részek(ezeket a képeket tábla formájában bármelyik hentesnél megtalálod).

[link]

[link]

[link]


Darálthúsnak 1 millió fajta féle felhasználási módja van. A legátlagosabb a fasírt, és a rakottakba is az kell.


Rántott húshoz pedig karaj kell.


(Nálunk nem szokás a bablevesbe porcot rakni :D) illetve csülök nélkül is meglehet csinálni. Magának a bablevesnek is sok fajtája van, és ott a ba babgulyás is. Amit nem kell összekverni a bablevessel.


Combból is lehet pörköltet, vagy akár gulyáslevest.


Oldalast mi úgy csináljuk, hogy először kifőzzük, fűszerezzük, és utána sütjük ki zsírban. Ez a hagyományos nálunk. Persze ismerek más verziókat is, a barátnőmék bepácolják, stb. és olyan lesz a végére, mintha egy Amcsi útszéli étteremből rendeltem volna.

2016. nov. 1. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 A kérdező kommentje:

nagyon köszi a tanácsokat

persze hogy voltam már boltban, de ott is csak azt írják ki, pl comb, karaj, csontos hús, csont nélküli..ez nekem semmit nem mond


a receptekkel meg baj, hogy nem tudom hogyan keressek rá

pl van itthon most meggy.

ha rákeresek hogy meggyfőzelék, a húsról mellé semmit nem ír. azt sem tudom mivel tuningolhatnám fel, hogy ne legyen fél óra múlva éhes az ember tőle.ennyit a googleről..


vagy ugyanez. sárgaborsófőzelék, lencse, répafőzelék...

2016. nov. 1. 08:36
 9/18 anonim ***** válasza:
17%
jézusom
2016. nov. 1. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 Noblesse Oblige ***** válasza:
azért nem fogod megtalálni ezt így a főzelékek mellé, mert egyéni ízlés kérdése ki mit csinál hozzá. Én főzelékhez szoktam pl. pörköltet csinálni. De a pörkölt lehet disznó, csirke, pulyka. Lehet sülthúsikat is készíteni mellé. Illetve lehet rántott húsokat és zöldségeket is. Ezért nem lesz hozzá odaírva, hogy mit rakj a tetejére. De egyenlőre főzz csak pörit hozzá, azzal nem lősz mellé.
2016. nov. 1. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!