Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudj valaki hogyan készült a...

Kókai Imre kérdése:

Tudj valaki hogyan készült a iskolás tejbegríz? Aki evett az tudja miről beszélek. Miben volt más?

Figyelt kérdés
2016. nov. 1. 16:47
 1/9 anonim ***** válasza:
41%
Több benne a cukor és egy nagyon kis adag vajat is belekevernek, hogy krémesebb legyen.
2016. nov. 1. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Szeretném hinni, hogy van olyan nagyüzemi konyha Magyarországon, ahol valódi vajat adnak bármilyen ételbe is...

A menzás tejbegríz "nagy" titka, hogy hígabb és a grízen kívül liszt is van benne a "selymes" hatás érdekében.

2016. nov. 1. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
21%
A vajas kenyér sem ritka a menzán utolsó. Tejbegrízt sem minden nap főznek, tesznek bele vajat, és vanilliacukrot is.
2016. nov. 1. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
92%
Margarin lesz az a vaj a kenyeren is :)
2016. nov. 1. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
70%
Vanilincukrot max
2016. nov. 1. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Javarészt vízzel készül, nem selymes, egyszerűen csak híg. Minden menzás fogás titka a minőségi alapanyagok kispórolása vagy felhígítása. Szeretném én látni azt a menzát, ahol egyáltalán ismerik a valódi vajat, és nem a kockamargarint hiszik annak.
2016. nov. 1. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
33%

A mai menzákat nem ismerem, de 25-30 éve tök normális volt a tejbegríz, olyasmi, mint az otthoni.

A piskótát sodóval jóra csinálták, a tejbegríz normális volt, a többi ételről vannak borzalmas emlékeim... Illetve a tarhonyaleves még bejött, azt még később is ettem menzán és akkor is pont olyan volt, mint gyerekkoromban :)


Kétlem, hogy vaj lett volna bármiben, az drága.

2016. nov. 1. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
re7. Most megnéztem a múlt heti étlapot a fiam iskolájában. Vaj egyszer sem fordult elő rajta, vajkrém (tudjuk mennyire vaj) 1x, margarin annál inkább sajnos.
2016. nov. 2. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
78%

Én imádtam hogy olyan csomós, mindig reménykedtem kapok egy nagy rögöt.

Sokkal hígabb volt mint most.


Nem tudom ki emlékszik rá volt, ilyen darálthúsos tészta de nem bolognai féle.

2016. nov. 2. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!