Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A "rostonsült", a "sült", a...

A "rostonsült", a "sült", a "grillezett" vagy a "lávakövön sült" natúr húsok zsírszegényebbek?

Figyelt kérdés
Étterembe készülünk és zsírszegény fogást szeretnék választani. Sajnos nem vagyok otthon az éttermi elnevezésekben, és nem tudom, melyik módszer mit takar.

2016. dec. 2. 09:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

A roston sült húshoz nem nagyon adnak hozzá zsiradékot, max vékonyan bekenik. A "sült" több mindent jelenthet. A grillezett húshoz szintén pácként kerülhet esetlen plusz zsiradék. Lávakövön sütés az majdnem ugyan az mint a girllezés.


Ezek között a módszerek között olyan óriási különbség nincs, mindegyik rácson, körbeölelő hőben sütést jelent, nem bő zsiradékban mint a rántás. Szerintem azt válaszd ami tetszik.

2016. dec. 2. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Egyél csülkös pacalt. :)

Egyébként a roston sült a legzsírszegényebb.

2016. dec. 2. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A sima "sült" hús zsiradékban kisütést jelent, natúr húsoknál is, a többi elvileg zsírszegényebb, bár ezt is vendéglője válogatja. Zsírszegény diétában legjobb a párolt hús, lehetőleg csirke, borjú, nyúl, esetleg marha vagy vadhús.
2016. dec. 2. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen mindhármótoknak a választ (bár leginkább az első és a harmadik volt nagy segítségemre). :P Nektek lövök is egy (Y)-t! Abban esetleg tudnátok segíteni, hogy az egészben sült hal vagy a kemencében / csőben sült halak mennyire zsírosak? Megkerestem, a fogas gyakorlatilag elég száraz húsú hal, míg a harcsa és a lazac meglehetősen zsírosak.
2016. dec. 2. 10:18
 5/13 A kérdező kommentje:

Sajnos párolt dolgot nem igazán látok az étlapon, egyedül a szarvashúst, viszont ahhoz a fogáshoz burgonyafánkot kínálnak és gyümölcsszószt - így azt kihagyom.

Sok roston sült hús van: csirkemell, tarja (oké, az zsírosabb), amelyekhez lehet salátát kérni. Mivel előrendelünk, nem szeretnék variálni az a'la cart fogásokkal. :)

Viszont amikor random betérek valahova, a tanácsaitok alapján fogok alkudozni a pincérrel (párolt cucc + zöldköret, vagy grill husi meg saláta). :)

Köszi a tippeket!

2016. dec. 2. 10:20
 6/13 anonim ***** válasza:
79%

A rostonsült, grillezett, lávakövön sült gyakorlatilag ugyanaz a technológia, a húst zsiradék hozzáadása nélkül sütik készre. Ez akkor zsirszegény, ha a kiindulási alapanyag is az, tehát tarjából nem annyira, csirkemell, karaj viszont igen.

De még tarja esetében is sokkal kevesebb benne a zsír, mint a sültben, mert ezzekkel a módszerekkel a zsír kisül belöle, ahagyományos sütésnél meg inkább megszívja magát vele.


A halak esetében is föleg a hal fajtájától függ a zsirtartalma, és vannak zsíros halfajták is, ennek nézz utána.


A saláták esetében nem árt a dresszingre rákérdezni, mert abban sokszar nagy mennyiségü olaj van, és adott esetben vagy dresszing nélkül kérni, vagy szóni, hogy a dresszinget olaj nélkül kéred.


Párolt zöldségköret mindenhol szokott lenne, de ha kevés rizs belefér, akkor rizibizit kérj, az zöldségek + rizs, azaz nem igazán zsíros.

2016. dec. 2. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
A rizi-bizi nem zöldségek plusz rizs, hanem zöldborsó és rizs, de mindegy.
2016. dec. 2. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
73%

Hivatalosan igen, de igen sok helyen vegyes zöldséggek készítik.

Emellett a zöldborsó szerintem zöldség - szóval ne akarj belekötni mindenbe!

2016. dec. 2. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem is a párolt zöldség, esetleg plusz rizs a nyerő, ha ilyen szigorú diétán vagy. Vendéglőkban a rostonsülteket előtte fűszeres pácban tartják, ami általában olajat tartalmaz, ezt érdemes figyelembe venni.
2016. dec. 2. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Random rendelésnél mindenképpen rostonsültet válassz, bármilyen párolt zöldségkörettel. Ilyen esetben hiába alkudoznál a pincérrel hogy párolt húst kérsz, max csirkemellet tudnak neked rövid időn belül felszolgálni. A húsok párolása nem rövid idő, ezért is ritkaság étlapokon,esetleg a vadas, mint készétel, nem frissensült.

Ha előrendelsz, valamilyen alkalomra, akkor van esély, hogy a megadott időre- egyeztetés alapján-azt készítik el, amit szeretnél, és úgy, ahogy szeretnéd.


Persze minden étteremfüggő is, hogy mennyire fontos nekik a vendég különkívánsága.


A rostonsült fogas, vagy pisztráng nagyon jó választás, sokkal ízletesebbek, mint bármilyen párolt/főtt hús.

2016. dec. 2. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!