Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet, hogy ennyi cukor...

Hogy lehet, hogy ennyi cukor kell ebbe a receptbe? Szerintetek?

Figyelt kérdés
Csak elírás lehet!?

2016. dec. 5. 11:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Mennyi ? Hol van a recept ?
2016. dec. 5. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 A kérdező kommentje:

ÓÓ :D


[link]

2016. dec. 5. 11:59
 3/16 anonim ***** válasza:

Szerinted sok vagy kevés ? Szerintem ez így pont jó, perfect.

A probléma ott kezdődik amikor valaki olyan blődséget ír pl. a csokimáz készítésénél, hogy 15 dkg kakaópor vagy étcsoki + 15 dkg cukor. Na az ilyen azért durva.

2016. dec. 5. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Úgy-különben csökkentheted a cukor mennyiséget ha gondolod, sokszor, sok-esetben és is így teszek. Valaki szereti amikor a szája összeragad a sok cukortól, ízlés kérdése.
2016. dec. 5. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 A kérdező kommentje:
Maga a banán is édes! Fél bögre liszthez 2x 3/4 cukor? Hm nem semmi!
2016. dec. 5. 12:56
 6/16 anonim ***** válasza:
54%

Az arányokkal nincs baj. Inkább magával a recepttel. :)

Úgy vagyok vele, hogy ami 10 perc alatt elfogy, annak nem is érdemes nekiállni elkészíteni. Különben is, másfél óra gázfogyasztással kisütök egy komplett főfogást meg utána egy nagyobb tepsi süteményt, nem egy ilyen negyedkilós valamit.

2016. dec. 5. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
66%

Én minimum tizedelném a cukrot, bár nálunk mindig mazsolás a banánkenyér... De az én édesigényem eltér a normál emberekétől. Ezzel együtt... Ez bődületes. Ha egy mézes úgy csinálok, ahogy egy népszerű recept írja, az csak kicsit édes nekem, mások sütijeit is meg tudom enni, édesek, de nem vészesen.

De egyes receptek iszonyatosak. A rekord az, amikor egy régi szakácskönyvben olyan édességet olvastam, hogy baracklekvárba tegyünk annyi cukrot, hogy golyókká lehessen formálni. S ez az édesség. Oké, gyerekkoromban én is ettem kanállal cukrot...


Én lecsökkenteném a cukrot és kipróbálnám úgy. Ismerem magam, látom, hogy ezt nagyon durván kéne osztanom. De meg is lehet kóstolni picit, mielőtt sokat teszünk bele...

Egy jó, érett banán (sütibe kizárólag olyat használok, pöttyöset :)) nagyon édes s ha kevés a liszt, alig igényel édesítést a süti. Én még a mákos-almásba is alig rakok, mivel édes almából áll a legnagyobb része s van benne mazsola is. Plusz mi nem akarunk sziruposan édes cuccot, csak olyat, ami édesszájúként ízlik, nem hiányzik az édes íz, de nem is teng benne túl.

2016. dec. 5. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:

Én édesszájú vagyok, de ez szerintem is sok. A banán önmagában is édes, az áfonya pedig nem savanyítja meg annyira, hogy ilyen sok cukorral kéne ellensúlyozni.

Ha van két formád, duplázz meg minden mennyiséget, kivéve a cukrot, és süss egyszerre kettőt, hőlégkeveréses sütőben tökéletes lesz. Ez a kis cipócska nálunk is elfogyna, mielőtt kihűl.:-)

2016. dec. 5. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:
hú, hát megsült, és valami borzasztó, zsírosa, szétesős állagú lett...fujj :'(
2016. dec. 5. 18:28
 10/16 anonim ***** válasza:

ez az egész recept egy szemét

az érett banán olyan rohadt édes, hogy nem kell mellé semmi só

banánkenyérhez én össze szoktam turmixolni némi banánt szójatejjel (sima, mert a kalciumozott édes) és hozzákeverek sütőport és lisztet, amennyit felvesz és kevert tészta állagot hoz - se tojás, se cukor nem kell bele

2016. dec. 5. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!