Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Elronthatatlan piskóta recept?...

Elronthatatlan piskóta recept? Amit 2szintre tudjak vágni. Hogyan jobb dolgozni a tojásokkal? Hűtő v szoba hőmérsékletűvel? A cukor vagy a só miatt lesz kemény a tojásfehérje hab?

Figyelt kérdés
2016. okt. 23. 02:41
 1/8 anonim ***** válasza:

A piskóta nekem sem mindig tökéletes, így majd arra válaszol más:) De a tojásokkal kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy a lisztnek, cukornak, tojásnak nagyjából egyforma, szomahőmérsékletűnek kell lenni, kivéve a habnak szánt fehérje, mert az- akár a tejszín- hidegen keményebbre verődik fel.

Szóval érdemes a tojásokat feltörni, elválasztani, és a fehérjét még visszatenni a hűtőbe.

a keménységet elősegíti mind egy csipet só, egy kis cukor, de 1-2 csepp ecet is.

Mindegyikkel nagyon szép fényes, kemény habot lehet verni.Még annyit, hogy először alacsonyabb fokozaton kezd verni, majd kb félidőben kapcsolj magasabb fordulatszámra.

Akkor jó, ha felfordítod a tálat és meg sem mozdul a hab benne.

2016. okt. 23. 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
jav: ... fokozaton kezdd ...
2016. okt. 23. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
2016. okt. 23. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
46%
Minek elvágni? Süss 2 laposat ;)
2016. okt. 23. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 Illetlen Levesek 4 ***** válasza:
27%
Arra vigyázz, hogy ha egy pici tojássárgája is kerül a fehérjébe, akkor nagyon nehéz lesz felverni.
2016. okt. 23. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez a piskóta recept egy picit más mint a szokványos,de mindig magas és nagyon sokszor készítem .

Hozzávalók:

3 tojás

2 teáskanál citromlé

185 gramm liszt

150 gramm cukor

75 ml olaj

75 ml víz

Fél csomag sütőpor

1. A sütőt 180 fokra melegítem

2. 20 cm tortaforma aljába sütőpapírt teszek, az oldalát kivajazom, kristályukorral megszórom.

3. A tojásfehérjét pár csepp citromlével keményre verem.

4. A tojás sárgákat a cukorral, citromlével, habosra keverem,amíg egészen világossá válik. Apránként hozzáadom az olajat majd a vizet.

5. A lisztet a sütőporral átszitálom. /ez azért fontos,mert így több levegő lesz a lisztben/

6. A tojássárgás keverékhez adom a lisztes keveréket, majd óvatosan beledolgozom a kemény habot.

7. Az előkészített tortaformába öntöm, 180 fokon tűpróbáig sütöm.

8. Amig sül egy tálcát meghintek kristálycukorral. Amikor a piskótát kiveszem a sütőből a tortaformát erre a tálcára borítom ,és hagyom legalább 15 percig „fejjel lefelé" pihenni,így nem tud össze esni a piskóta.


Ez a fejjel lefelé fordítás minden piskóta sütésénél fontos,mert ez teszi lehetővé ,hogy a sok levegő amit a tésztába juttatunk benne is maradjon,ha így hül ki biztosan nem fog összeesni.

És még egy a piskótát nem szabad hőlégkeveréssel sütni,mert nem tud egyenletesen feljönni.

2016. okt. 23. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Még egy kiegészítés :

Az a legjobb ha minden hozzávaló szobahőmérsékletű.

A tojásfehérjét néhány csepp citromlével, vagy 1-2 csepp gyenge ecettel lehet a lekeményebbre verni.

2016. okt. 23. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Óh, hát olajos piskóta receptem nekem is van, igaz legtöbbször gyümölcstorta formában szoktam sütni. De egy másik receptemhez (almás gesztenyetorta ) két adagot csinálok, és két önálló lapot sütök belőle kb 22- centis kapcsos tortaformában. Kb 4 centis lesz egy piskótalap.

Délután megírom, ha érdekel.

2016. okt. 23. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!