Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krémleves tej, tejszín nélkül?...

Krémleves tej, tejszín nélkül? Vagy nagyon kevéssel? Ismertek receptet?

Figyelt kérdés
2016. dec. 9. 17:41
 1/8 anonim ***** válasza:
86%

Én például brokkoli krémlevesbe a brokkolin és vizen kívül csak sót és borsot szoktam tenni.

Nagyon finom és egészséges.

2016. dec. 9. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Ha krémlevesbe nem szeretnél tejet vagy tejszínt tenni, akkor főzz bele burgonyát, és azzal turmixold össze. Szépen besűríti, és ha eltalálod az arányt akkor nem érződik ki belőle.
2016. dec. 9. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
Mi semmilyen krémlevesbe nem teszünk sem tejet, sem tejszínt. Megfőzzük a zöldségfélét, amit megfőzünk, és összeturmixoljuk a főzőlével. Maga a zöldségpép adja a sűrűségét a krémlevesnek, semmi egyébbel nem sűrítjük, nem is hígítjuk. Figyelünk a kitapasztalt arányokra, hogy melyik zöldségfélét menyi vízben kell megfőzni.
2016. dec. 9. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell bele feltétlenül sem tej, sem teszín, sem tejföl. A saját "anyagos" sűrítés is tökéletes, a krumplis is, de nagyon megfelel egy tejszín sűrűségűre habverővel kikevert lisztes-vizes habarás is.Ezzel még kinézetre is hasonlít a tejszínes változathoz.
2016. dec. 9. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
62%
Mi is burgonyát főzünk bele vagy pl. Avokádót. A vízzel krémesre pürésítettmagvak pl. Tökmag napraforgómag dió stb is jók sürítésre. Illetve a növényi pl. Rizs vagy mandulatej, tejszín.
2016. dec. 9. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Növényi tejszín, tej? Finom, egészséges. Ha lehet ne szója persze, hanem mogyoró, zab, mandula, rizs, stb.

Vagy kevesebb víz és több zöldség, esetleg lisztes sűrítés.

2016. dec. 9. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
73%
Rizstejszínt vagy kókusztejszínt használok ilyen célra, de csak ritkán, általában elég sűrű magától is az adott krémleves, amit csinálok.
2016. dec. 10. 02:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha laktózérzékenység a probléma, keveset se tegyél bele se tejet, se tejszínt, esetleg laktózmenteset.

Ezek nélkül is lehet jó zöldségkrém leveseket készíteni.A növényi tejek használata életmód, és ízlés kérdése, de semmiképpen nem vitatéma.

2016. dec. 10. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!