Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért jobb zsírral sütni mint...

Miért jobb zsírral sütni mint margarinnal?

Figyelt kérdés

Mostanában sok sütemény receptben látom, hogy margarin helyett zsírt ajánlanak.

Miért jobb? Nincs furcsa íze így a sütinek?



2016. dec. 30. 15:21
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
A linzerek jobbak zsírral, finomabbak. Az izén nem érződik.
2016. dec. 30. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
40%

Zsírja válogatja, hogy kiérződik-e. Én már többször éreztem akkor, amikor elvileg nem lett volna szabad éreznem. :)


Egy gondosan, óvatosan kisütött házi zsír valószínűleg nem érződik ki, de egy kapkodósan kisütött zsír (jellemzően a nagyüzemileg előállított bolti zsír) esetében bizony sokszor kiérződik az a jellegzetes szag.

2016. dec. 30. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
35%
Mert a margarinnak undorítóan rossz íze van.
2016. dec. 30. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
50%
Sok sütihez használok tiszta zsírt, vagy pl a linzerhez, pitetésztához felesben margarinnal.A zsírtól sokkal omlósabb a tészta, mint a 70 %-os margarintól.Ha jó a zsír, nem érződik ki a tésztán.
2016. dec. 30. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment zöld kéz!
2016. dec. 30. 16:28
 6/10 anonim ***** válasza:
52%
Paleo mánia, állati hájat mindenbe. És persze mindig kiérzik az íze, ami sós sütiknél esetleg nem gáz, de az édeseknél undort kelt.
2016. dec. 30. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
61%

Egyáltalán nem paleo mánia, kedves utolsó.

Szerinted anno nagyanyáink hallották ezt a kifejezést, hogy paleo?

Nem hiszem, viszont már ők is tudták, bizonyos ételeket (sőt, szinte mindent) jobb zsírral készíteni.

2016. dec. 30. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
45%

"Paleo mánia, állati hájat mindenbe. És persze mindig kiérzik az íze, ami sós sütiknél esetleg nem gáz, de az édeseknél undort kelt."

Tipikus ostoba beböfögés.

Ha valaminek ki tud érződni az íze, az a margariné, mikor bevonja az egész szájpadlásod a kellemetlen íze.

A zsírból viszont egész biztosan semmit nem fogsz érezni se sós, se édes süteményben.

2016. dec. 30. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
59%

A paleomániázónak ajánlom, hogy nézzen bele évszázados szakácskönyvekbe, különösen a hájas tészta szekcióba.

Én se használok vajon kívül állati zsírt, de attól még tudom, hogy megvan a maga szerepe a gasztronómia különféle részeiben, így a sütikben is. Akinek nem tetszik, ne egye.

2016. dec. 30. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
83%

"Tipikus ostoba beböfögés."


Nem én böfögök, hanem a te linzered röfög:DDDD

(Csak, hogy a te színvonaladon reagáljak;))

2016. dec. 31. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!