Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mindenképpen meg kell emelkedn...

Mindenképpen meg kell emelkednie a piskótának a tortaforma tetejéig?

Figyelt kérdés

6 tojásból készítek piskótát egy 22 cm átmérőjű 7cm magas tortaformában.


Köszi a segítséget!!!


2010. máj. 4. 15:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem kell mindenképpen. De ennyi tojásból, ekkora tortaformában elvileg meg kellene.
2010. máj. 4. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Sajnos nem emelkedett meg:( Csak a fele lett:(

Mi lehetett a baj. Esetleg sütőporból kell több?

1 késhegynyit írt a recept.

2010. máj. 4. 16:23
 3/8 anonim ***** válasza:
6 tojáshoz legalább fél zacskó kellett volna. Szerintem...
2010. máj. 4. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Sütés közben nem nyitottad ki a sütő ajtaját? Attól is összeesik.
2010. máj. 4. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Direkt nem nyitottam ki sütés közben az ajtót. csináltam mégegyet majdnem egy egész csomag sütőporral, de ugyanolyan lett:((

de sebaj, a kettőből lesz egy:)

2010. máj. 4. 21:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Jól felverted a tojás fehérjét? Több sütőpor kell bele azt pedig a lisztel kell összekeverni. Az anyagokat óvatosan forgasd bele a kemény t. fehérjébe. Ne nyisd ki a sütő ajtót. Milyen fokon sütütted?
2010. máj. 4. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

A piskótába nem kell sütőpor!

6 tojáshoz 12 evőkanál liszt és ugyanannyi cukor kell csak. A fehérjét verdd fel nagyon keményre,majd kanalanként add hozzá a cukrot, ha azzal is jól felverted,egyenként a tojássárgáját.Ha géppel készíted, a sárgáját alacsony fokozaton keverd a habba, ha mindet elkeverted,akkor 1 perig újra a legmagasabb fokozaton keverd. Azután a lisztet kanalanként,egy szitán keresztül add a tojásos masszához, és habverővel jól keverd el .

A sütő ajtaját egy hurkapálcikával támszad ki,hogy a keletkező gőz eltávozhasson a sütőből.20-25 perc után megnézheted,hogy átsült-e? Így bizosan feljön,és nem esik össze.

2010. máj. 4. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem azt tanították, hogy a piskóta csak gőzmentes sütőben nő szép nagyra. Ehhez pedig egy vékony tárggyal ki kell támasztani a sütő ajtaját a sütés kezdetétől fogva, így távozik a gőz, azaz a nedvesség, ami nem engedi a levegőbuborékokat a tésztába "nőni". Nekem eddig bejött. De az tényleg igaz, hogy fél zacskónyi sütőpor kellett volna hozzá.
2010. máj. 5. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!