Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált almás pite receptetek van?

Bevált almás pite receptetek van?

Figyelt kérdés
Nem netről bemásolt, mert azokat megnéztem, hanem amit ti rendszeresen süttök :)
2017. jan. 13. 16:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Az enyém sok recept kipróbálása után alakult ki,mire rájöttem a saját magam "receptjére", illetve kialakult a sajátom, amit évek óta csinálok, családom megelégedésére.

Tészta: 35 deka liszt, 10 deka porcukor, fél csomag Ráma- kiegészítve 20 dekára tiszta zsírral, 1 tojás sárgája, három ujjal felcsippentett só, fél csomag sütőpor és annyi tejföl, hogy jól gyúrható rugalmas tésztát kapjunk.

A zsiradékot elmorzsolom a liszttel, majd összekeverem a többi hozzávalóval, kevés tejföllel kezdem, aztán menet közben látom, hogy mennyi kell még.Ha a tál oldalától elválik, jó állagú, akkor egy rúddá formázom, ami kb 80 dekányi lesz. Fél órát pihentetem a hűtőben. Utána kettéveszem, és kinyújtom az első lapot, amit sütőpapíros kb 40x25-ös tepsibe terítek, nyújtófa segítségével. villával sűrűn megszúrkálom, és prézlit szitálok rá.

Utána kinyújtom a másik tésztalapot is.

Míg pihen a tészta elkészítem az almát. két kilót meghámozok, majd uborkagyalun vékony lemezekre szeletelem. lábasban kevés cukorral,egy citrom reszelt héjával, levével, fahéjjal kissé átpárolom, és hagyom a nagyja levét elpárolódni.

Ezt terítem a tepsiben lévő tésztára, szépen egyenletes magasságúra simítom.

Rá a másik tésztalap, amit szintén megszurkálok sűrűn villával.

A tojásnak a fehérjét egy kanál porcukorral és egy kanál tejföllel habosra keverek, és ecsettel rákenem a tészta tetejére, addig míg tart.

Kb 180 fokos sütőben kb 35 percig sütöm, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz, de akkor már isteni illat is jön a sütőből.

Kihűlve kockákra vágom, tetejére porcukrot szitálok.

Én ettől már nem tágítok, mert szerencsére mostmár ezekkel az arányokkal mindig sikerül az almáspitém.

Remélem, ha kipróbálod, te sem fogsz csalódni.

üdv:)

2017. jan. 13. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
** Még annyit, hogy nyújtás közben folyamatosan kell a deszkát lisztezni, mert hajlamos ragadni , de ezt az ember menet közben úgy is érzi, hogy mit kíván a tészta.
2017. jan. 13. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez jó mindjárt ki is szállok a kádból és gépről leírom a menüs füzetembe :)
2017. jan. 13. 18:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Előbb alaposan törülközz meg, és öltözz fel, nehogy megfázz :DD
2017. jan. 13. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Úgy gondoltam, csupaszon ülök le a gép elé :DDDD

Úgyis olyan jó idő van :DDD

2017. jan. 13. 18:52
 6/7 anonim ***** válasza:
XD
2017. jan. 13. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

[link]


még ha netről is másoltam be, rendszeresen sütöm, és mindenki odavan érte. A tészta nagyon jó!

2017. jan. 13. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!