Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű, de finom húsleves...

Egyszerű, de finom húsleves recept?

Figyelt kérdés

Most költöztem el,munka miatt .

Főzögettem otthon,de inkább sütöttem,vagy olyan kajákat amiket kívántam,és a húsleves olyan volt amit nem kellett készítenem,mert az mindig volt.

Viszont most hiányzik az íze.

Nem akartam belevágni,még a sok recept között elveszik az ember,eddig ún. "vegeta" levest készítettem (2 féle répa,tészta,kocka,vegeta),de most készítenék rendeset.

Tudnátok egyszerűen elkészíthető,de finom változatot?


2017. jan. 20. 16:55
 1/10 anonim ***** válasza:
29%
Google
2017. jan. 20. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

Én nem vagyok egy nagy konyhatündér, jó, ha havonta egyszer főzök, de sztem a húsleves az egyik legegyszerűbb.

Felteszed a húsos csontot főni(én csirkemell csontot szoktam, rakta kis husival, de lehet egyéb csirkéből, láb, nyak, de sertésből vagy marhából is), és a habját mindig szépen leszedegeted - ha nincs megfelelőeszköz, az evőkanál is jó erre. Mikor már nem habzik, akkor beleteszed a zöldségeket, én sárgrépát szoktam, petrezselymet, egy fek vöröshagymát, pár gerezd fokhagymát, ha van, petrezselyemzöldjét, egész borsot és sót. Lehet kapni csomagolt leveszöldségséget is, abban még zeller/karalábé is szokott lenni, ezeket is tehetsz bele - anyukám sosem tett bele, én így tanultam, se sokaknak ez is alap. És tulképp ennyi, pár órat hagyod főni, nem kell rá fedő, ne lobogjon, csak úgy lassan főjön. A végén szűrd le, bár ha csak kettőnknek főzök, én még azt se mindig szoktam, csak kiszedem a húst-zöldséget. Kóstolgasd közben, hogy kell e bele só, tuti érezni fogod.

2017. jan. 20. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
* egy fej vöröshagymát akartam írni (egészben)
2017. jan. 20. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
35%
Az előző jól írja. De jó húslevest csak hízott egész tyúkból, vagy marhaszegyből lehet főzni. A tésztát pedig nem bele, hanem külön kell főzni hozzá.
2017. jan. 20. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
95%
2-es szépen leírta, egyébként hentesnél, nagyobb boltokban van kifejezetten levescsont. Vagy veszel egy darab csontos karajt, a csontból (hagyva rajta egy kis húst) megfőzöd a levest, a színhúsból megvan a főétel. A levesbe szoktam tenni kis darab babérlevelet, kicsi gyömbért (nyerset vagy szárított, őrölt zacskósat), kis darab erőspaprikát is, a végén egy kis csokor petrezselyemzöldet (erre szűröm rá), és fedő alatt, a legkisebb lángon főzöm. Nagyon elrontani egyébként nem lehet, max ha elsózod vagy turbólángon forralod.:-)
2017. jan. 20. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
28%
Vegyél egy tálca csirke farhátat, meg egy tálca szárnyat. Répa, zöldség, hagyma, pár gerezd fokhagyma, tv paprika, 1 ek. vegeta, egy kis őrölt bors, ennyi az egész.
2017. jan. 20. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
62%
Vegetát semmiképpen. Csontból, far-hátból csontleves lesz, nem húsleves.
2017. jan. 20. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
90%

mi külön szoktuk a tésztát kifőzni. amikor belefőztük akkor gyorsabban megromlott a leves.

amúgy mi csirkecombból szoktuk főzni, majd ezt a combot ki szoktuk venni és kirántjuk.

zöldségből ahogy a kettes írta, de borsót mi nem teszünk bele, hanem karfiolt, 1-2 szem krumplit, kevés zeller karalábé meg némi kelbimbó/káposztalevél.

2017. jan. 21. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én nagyitól tanultam meg húslevest főzni a legjobb tyúkból. Felteszem a vizet forrni, beleteszem a tyúkot, mikor már habzik, lehabozom. Ha már kb egy órája fő, hozzáadok 3 répát, 2 fehérrépát, fél karalábét, fél káposztát, 2 krumplit, leveskockát, vegetát, sót (óvatosan), borsot, petrezselymet. Töltikét fél időben teszem bele: zsemlét hideg vízbe áztatom, utána kinyomkodom. Mehet bele a máj, a fűszerek (én úgy fűszerezem,mint a fasírtot), aztán fóliába teszem vagy nejlonba és beledobom a vízbe v rákötöm a lábos fülére. Mikor kész van minden, leszűröm, kiszedem külön a tyúkot, a zöldségeket, a töltikét. Nagyim féle házi leveskockát főzök ki mellé, még melegen tálalom.
2017. jan. 22. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 Baranka válasza:
Én ez alapján szoktam késziteni: 1 kg szinhús, 50 dkg csont, 50 dkg vegyes zöldség(2 féle répa, zeller, karalábé stb), 1 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10-15 szem feketebors,1 körömnyi cseresznye paprika, 1 csokor petrezselyem, 15 dkg kelkáposzta, 1 zöld/tv paprika, 1 paradicsom, levestészta (én csiga tésztát használok). Hideg vizbe felrakom a darabolt húsokat főni (4-5 ujjnyira lepje el). Forrásig hevitjük, belerakjuk a teatojásba zárt szemes borsot, fokhagymát, cseresznyepaprikát, zöld paprikát, a vöröshagymát és kevés sót. Fedő nélkül gyöngyöztetve fél óráig főzzük. Ezután szoktam belerakni a hasábokra vágott zöldséget, paradicsomot (egészben), kelkáosztát, petrezselymet, és lassú tűzőn készre főzőm. A tésztát külön szoktam megfőzni/tálalni. Az arányokon szoktam változtatni, de ez alapján főzőm a húslevest évek óta. Nagyon finom leves szokott sikeredni belőle :)
2017. ápr. 1. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!