Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Füstöltem kolbászt és le...

Sajtos pocak kérdése:

Füstöltem kolbászt és le szeretném fagyasztani. Mibe csomagoljam? Alufólia, nylon, vagy papír? Tipp! 4

Figyelt kérdés
2017. febr. 10. 14:43
 1/8 anonim ***** válasza:
13%

Mondjuk dupla nylonba raknám, ha raknám. Viszont füstölt kolbászt nem biztos, hogy fagyasztanék: megszedi magát jégkristályokkal, amikor kienged, nyersen eléggé víz íze lesz szerintem. Akkor már nem nagyon fogsz tudni mit kezdeni vele, kizárólag csak megfőzni, mert sütni sem tudod majd, a benne levő rengeteg víz miatt fogja neked az egész konyhát szétcsapkodni.


Most inkább csak a normál hűtőben tartanám, és igyekeznék úgy elhasználni!

2017. febr. 10. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

A füstölésnek pont az az értelme, hogy tartósít. Száraz helyen akaszd fel, hagyd száradni, hogy a maradék nedvesség elpárologjon belőle. Hűtőbe is csak ez után tenném, egyébként becsomagolva könnyen romlik, penészedik.

Ha mindenáron fagyasztani akarod, nem lesz baja, de igaz, amit első írt.

2017. febr. 10. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
53%
Szomtuk fagyasztani, de a füstöltet nem szoktuk sütni. Semmi baja nem lessz. Fél fagyosan szoktuk enni, nyàri melegben. Nylonba kell csomagolni alu fóliàt nem szabad sokàig hidegen tartani valamilyen kémiai bomlás indúl be.
2017. febr. 10. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
81%
Mi sokkal jobban szeretjük lefagyasztva a füstöltkolbászt. Nem szeretjük, ha kiszárad. Semmi ízváltozása nem lesz. Dupla nylonzacskóba szoktem berakni és úgy fagyasztom le.
2017. febr. 10. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi rendszeresen tartunk füstölt kolbászt otthon. Amíg ilyen hideg van addig fel van akasztva a kamrában, semmi baja nem lesz. Mikor kezd melegedni az idő, április környékén ami még van azt leszoktuk fagyasztani, hogy ne száradjon ki. Fagyasztás után semmi baja nem lesz. Lehet hogy a boltira igaz amit az első ír, a házi otthon készítettre nem igaz. Szóval most hagyd, ha melegszik fagyaszd le. Én zacskóba, vagy szatyorba teszem és úgy fagyasztom.
2017. febr. 10. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. febr. 10. 16:23
 7/8 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem is fogadd meg azt a tanácsot, hogy előbb szellős hideg helyen szárítsd ki. Csak így lesz igazi házi szárazkolbászod, mert a füst utána még szinte nyers, inkább a lángoltkolbászra hasonlít. Adj időt neki, hogy valamennyire kiszáradjon, gondolom sok munka van benne, kár lenne, ha tönkre menne.

Ha jön a meleg idő, és úgy ítéled meg, hogy már inkább lefagyasztanád, akkor először sima papírzacskóba, vagy zsír,- illetve sütőpapírba csomagold adagonként. Utána be lehet csomagolni nejlonba is, már csak azért is, hogy más ne vegye át a füstölt szagot.

A majdani kiengedett kolbászt is, csak papírban tárold majd a sima hűtőben.A nejlonban befülledhet, penészedhet.

2017. febr. 10. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
7es ìrja jól...bàr mi a sima hűtőben habtàlcàn tartjuk csak.
2017. febr. 11. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!