Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Akik használtak már füstölt...

Akik használtak már füstölt sót vagy füstölt paprikát, tőlük kérdezem: megfelelően erősen érződik a "füst" íz az előbbiekkel készített ételben?

Figyelt kérdés
Mi nem használunk füstölt húsokat, így ezt ne ajánljátok a füstölt só és paprika helyett, thx!

2017. febr. 20. 21:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon érződik, imádom. Bár én itt Angliában élek. Nem tudom az otthonit mennyire "lazítják, hígítják". Rosszat semmiképp nem akarok mondani, hiszen otthon még nem vettem. Próbáld ki.
2017. febr. 20. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi!


Egy márkát kérlek, írj, Te milyet használsz?

2017. febr. 20. 22:10
 3/15 anonim ***** válasza:
43%
Én a füstölt ízű kockát használom, abból is ha lehet, akkor Knorrt.Pácoláshoz lehet venni folyékony füstöt.(irgalmatlan büdös szutyok szagú)
2017. febr. 21. 06:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 Salx Narval ***** válasza:
56%
Füstölt paprikát, fokhagymát és étolajat szoktam néha használni, füstölt sóval még nem volt dolgom. Karakteres ízt adnak az ételeknek intenzívebb és füstösebb az étel mint amikor nyílt tűzön faszénen sütsz húst, vagy zöldséget. Ezt természetesen lehet szeretni és lehet nem szeretni.:D
2017. febr. 21. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
Mondom, Angliában élek, itteni sajátmárkás, ez nem fog neked segíteni. :) Sainsbury's egyébként.
2017. febr. 21. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
Igen, a füstölt paprika nagyon intenzív ízű. A füstölt só lágy.
2017. febr. 21. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok választ! :-)


#5. Értem, hogy Angliában élsz.

Nem lenne gond, hogy onnan szerezzek be cuccot, él ott rokonom. :-)

Csak kíváncsi voltam, hogy milyet használsz.



Ahogy itt a többiek írták, abból arra a következtetésre jutottam, hogy érdemes lesz megvenni, kipróbálni.


Márkákat azért írhatnátok, melyiket próbáljuk, melyiket kerüljük - ha van kerülendő (silány). Köszi, ha még írtok!

2017. febr. 21. 10:22
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Sóra nem tudok márkát írni neked mert házilag készíti apukám. Semmi különös úgy készíti ,hogy kolbász füstöléskör a jó minőségű sót beteszi egy vászon zsákba aminek kicsit nyitva hagyja száját és fellógatja pár hétre a kolbászok közé. Kevés kell belőle de én minden olyan ételbe teszek amibe alapból füstölt alapanyag kell .

A paprikát azt ha jól emlékszem Spanyol országban vettem először 15 éve rendszeresen használom . Pl paprikás lisztbe is szoktam keverni . Nekem ez márka vált be bár tudom ,hogy már itthon gyártanak füstölt paprikát. Én nem itthon veszem így fele ennyibe se kerül mint a Culinárisban.

[link]

[link]

2017. febr. 21. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:

Igazán köszi a részleteket!


Régebben láttam egy videót arról, hogyan csinálja vki a só füstölését. Ez is szóba jöhet, amikor már enyhül kicsit az idő, lehet, hogy kipróbáljuk. :-)


Szoktunk külföldről rendelni mindenféle terméket, így nyugodtan adhattok meg bármilyen márkát, nem ragaszkodunk a csak Mo-on kaphatókhoz.


Főleg a füstölt paprika (márkaneve) érdekel, mert szerintem a sót meg fogjuk csinálni házilag.

2017. febr. 21. 12:15
 10/15 Salx Narval ***** válasza:
Sajnos márkát nem tudok írni mert házi füstölésű cuccok, kolbászfüstölőben készíttettem. Az olaj pedig egyszerű napraforgó olaj Vénusz Grill, szóval nem egy drága cucc.
2017. febr. 21. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!