Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertéshús (comb/lapocka)...

Sertéshús (comb/lapocka) ételek? -ízlelt, tesztelt receptek

Figyelt kérdés

Amiket tudok; vadas, rántott , sült , pörköltek, hentes tokány.


Valami szaftos szelet/darabolt húsféle érdekelne..akár tokány féle, csak valami eltérőt a fentiektől. :)


Köszi előre a recepteket.



2017. febr. 21. 00:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Brassói, székelygulyás, majoránnás-, csikós-, herány tokány, lucskos káposzta...
2017. febr. 21. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Búbos hús,
2017. febr. 21. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Csíkozd fel, lisztbe forgatva hirtelen süsd ki, ropogós pirosra, majd szedd ki az olajból/zsírból.

Készíts tejfölös-gomba-ragut, abba rakd bele a megsütött húst, egy kicsit összeforralod, a hús átpuhul. Főtt rizs, petrezselymes rizs, hasonló köretek bármi lehet mellé.


De ha nem gomba-ragut, hanem lecsó-alapot készítel, és akkor viszont köretnek a kockára vágott sült krumpli is jó hozzá.


Persze lehet a húst is variálni, hogy nem csíkokra vágva, hanem szeletben, egy kicsit kiklopfolva sütöd...

2017. febr. 21. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
zöldborsós tokány, lecsós hús, raguleves
2017. febr. 21. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Bakonyi gombás szelet, nokedlivel.

Temesvári tokány (zöldbabos )

Csikós tokány (lecsós)

2017. febr. 21. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Óvári sertésszelet
2017. febr. 22. 06:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, esetleg olyasmit tud valaki amit tepsiben kell készíteni? -nincs kedvem most annyira pepecselni a konyhában. :)
2017. febr. 22. 18:37
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A 2. válaszoló által írt búboshús:


Ehhez a hússzeleteket a kikent tepsibe teszed megfüszerezve (só, bors, esetleg fokhagyma), erre jön egy-egy kupac töltelék (beáztatott zsömle/kenyér, darált hús vagy máj, hagyma, tojás, füszerek), ezt sütöben addig sütöd, amíg a töltelék sült szinü, ekkor teszel rá reszelt sajtot és enyhén megpirítod.

2017. febr. 22. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyszerűt és gyorsat (viszonylag ) akarsz, akkor ajánlom a következő pácot.

összetevői kb : méz-mustár-bors-kecsap-olaj és ízlés szerinti fűszerek. majoranna, őrölt kömény, oregano, bazsalikom, ki mit szeret. A hús mennyiségétől függ, hogy mennyi anyagot keversz be, minden szeletet mindkét oldalán be kell vele kenni. Hagymát szeletelj félkarikára, és a bekent húsokkal rétegezve tedd egy műa.dobozba, aminek fedele van. Egy éjjelen át álljon benne.

Másnap kevés zsiradékkel kikent tepsibe hagymástól -mindenestől rakd le a hússzeleteket, majd fólia alatt kb 45 percig süsd.(sertés), utána leveszed a fóliát és rápirítasz. Omlós, szaftos finom hús a végeredmény.

2017. febr. 22. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi az utolsó kettőt is, szerintem a pácosat kipróbálom de sertés fűszer sóval + fokhagymával. Meg pakolok rá egy kis para-paprikát szerintem azok is adnak egy kis levet hozzá. A töltelékeset nem nagyon merem mert mindig vagy túlsütöm vagy a közepe nyers marad, és itt meg sem tudnám nagyon nézni közben max ha szétszedem a közepéig , a pácos husihoz szerintetek mehet párolt lila káposzta plusz rizs vagy sütőben sült héjas burgonya? Vagy döddöle esetleg?
2017. febr. 23. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!