Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a zacskós levest?

Figyelt kérdés

Csak simán odatenni forni a vizet és beleönteni a Port?

KB mennyi idő kell neki?



2017. ápr. 14. 17:41
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
89%
Rá van írva vaze :D
2017. ápr. 14. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
66%
Tedd a lábasba a port és egy kis vízzel keverd el,utána tedd hozzá a többi vizet.Így könyebb elkeverni nem lesz csomós.Aztán forrald fel.Asszem,hogy 3 percig kell forralni.
2017. ápr. 14. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
69%

Igazából a legjobb módja, ha a forrásban levő vízbe rakod bele (zacskóstul) akkor nem engedi ki az ízeket, és sokkal jobb lesz, én is mindig így csinálom! :)


Amúgy meg, az olyan életképtelen állatok számára, mint te, egy kis segítség: ha megfordítod, rá lesz írva "elkészítési javaslat" címszóval egy rövidke útmutató, de inkább szólj valami nő ismerősödnek, hogy segítsen...

2017. ápr. 14. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
90%

Az rá van irva hogyan kell elkésziteni .

DE az már nincs ráirva hogy a vizet hogy kell felforralni.

2017. ápr. 14. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
65%

Tudom hogy sértő de...kérlek ne szaporodj!

Ez nem tudatlanság,sokkal súlyosabb...hiszen a "zinternetet"tudod használni...

Teljesen kiakadtam a kérdésen.

2017. ápr. 14. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
70%

Kanalazd bele egy pohár hideg vízbe és kevergesd 15 percig.

Jó étvágyat!

2017. ápr. 14. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
94%
RÁ VAN ÍRVA
2017. ápr. 14. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
51%

Egyszerű:


Hozzá valók:

1 hagyma

10 dkg gyömbér

1 kg marhacsont, 1/2 kg marhaszegy (kivéve, ha alaplével dolgozunk)

5 csillagánizs

5 szegfűszeg

1 szál fahéj

pár szem egész feketebors

5 evőkanál halszósz, só

250 g keskeny rizsmetélt

150 g marhahátszín, vagy -filé

kevés cukor

A tálaláshoz:

2 újhagyma

100 g szója, vagy egyéb csíra

1 csokor koriander zöldje (a legfontosabb!!!)

1 csokor ázsiai bazsalikom (esetleg elmaradhat)

1/2 csokor menta (esetleg elmaradhat)

2-3 csilipaprika

1-2 zöldcitrom vagy citrom

chiliszósz


Az az igazi, ha a szegyből és a csontokból készítjük el az alaplevet sok óra főzéssel, de idő és kedv hiányában dolgozhatunk alaplével is, de akkor abból csakis valódit használjunk, ne valami utánzatot.

A felforrósított alaplébe beleteszem a száraz serpenyőben alaposan megpirított fűszereket (csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, bors), majd ugyanabban a serpenyőben még nagyobb lángon még jobban megpirítom a félbevágott hagymát és a gyömbért, nyugodtan szenesedjen kicsit, attól lesz jó. Ez is megy bele a levesbe, legalább egy órát főzzük együtt őket, mehet bele kb evőkanálnyi cukor is. (Ha nem alaplével, hanem csontokkal kezdünk, akkor a gyömbért és a hagymát már abban a fázisban tegyük bele, a módszer ugyanaz, mint a marhahúslevesnél, hideg vízzel indítunk, aztán újra hideg, habot szedeget, stb, ha van igény, leírom, de szerintem mindenki így csinálja.)


IMG_1543.JPG

Közben betesszük a mélyhűtőbe a marhahúst, akkor sokkal könnyebb lesz majd hajszálvékonyra szeletelni, ha kicsit megdermed. A rizstésztát pedig kb fél órára be kell áztatni hideg vízbe, főzést nem igényel, ezt úgy időzítsük, hogy a leves is akkor legyen kész, azaz fél órával a fűszerek hozzáadása után.

DSC_0139.JPGKözben előkészítjük a tálaláshoz a zöldségeket, a fűszernövényeket leszárazzuk nagyjából, az újhagymát felkarikázzuk vékony szeletekre, ha van kedvünk érdemes ecetes lébe felkarikázott chilit és hajszálvékonyra vágott fokhagymát is kínálni a leveshez, nagyon jó bele az is.


Na, ha ez megvan, akkor ebbe az alaplébe beleszóród a zacskó tartalmát, és közepes lángon másfél óráig összefőződ.

2017. ápr. 14. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
75%
Ohlala...Je suis fier de vous...:)
2017. ápr. 14. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
80%

1. Rakj vizet egy lábosba.

2. Forralt fel.

3. Na innentől már bonyolult, mert kétféle leves van: van amelyiket x percig főzni kell, a másik változat meg csak annyi, hogy forrásban lévő vízbe öntöd, aztán leveszed a tűzről, hagyod állni és megeszed.

4. Csinálj róla egy képet és töltsd fel Instagramra.

2017. ápr. 14. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!