Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítitek a tejfölös...

Hogy készítitek a tejfölös uborkasalátát?

Figyelt kérdés
Írjatok hozzá mennyiséget is légyszi.
2010. máj. 14. 15:28
 1/10 anonim ***** válasza:
hááttt kb másfél uborkából szoktam csinálni elöször is legyalulom és lesózom állni hagyom.utana kinyomkodom két gerezd fokhagymát belevágok apróra hozzá pici ecet pici cukor víz és kb két pohár tejföl.és még csipetnyi pirospaprikát is szoktam beletenni.asszem ennyi...remélem segítettem...
2010. máj. 14. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

2 db. kígyóuborkát megtisztítok, leszeletelek. 2-3 csipet sóval lesózom, állni hagyom 1 órát. A levet, amit eresztett leöntöm róla. Meglocsolom kb. 1/2 dl ecettel, ez attól függ, hogy mennyire szereted savanyún. Teszek rá még 2-3 evőkanál kristálycukrot, összekeverem. Ezután meglocsolom kb. 1 evőkanál olívaolajjal. A végén összekeverem 1 doboz (2 dl.) tejföllel. Tálaláskor megszórom pirospaprikával.

Az ecet és a cukor mennyisége ízléstől függően változhat.

2010. máj. 14. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát igen, mindig az ecet-cukor mennyiséggel vannak problémáim, pedig imádom csak úgy magában is az ubisalit.
2010. máj. 14. 16:02
 4/10 A kérdező kommentje:
Egyébként köszi a válaszokat, kezdetnek jó lesz, holnap meglátjuk mi sikerül belőle.
2010. máj. 14. 16:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Tegyél mindig pici ecetet majd pici cukrot, kis sót, keverd el és ha nem stimmel még mindig lehet aránként hozzá tenni.
2010. máj. 14. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
magának az alaplének nekem sincs mennyiségi adatom mindig érzésre rakom bele, és külön pohárban csinálom meg a levet, és úgy ahogy írták kicsi ebből, kicsi abból összekeverés, kóstól... ha nem jó hozzá abból ami kell ha nagyon elrontom akkor lefolyó és kezdem elölről (ilyen az elején volt amikor 1 pohár vízbe raktam kb 5 kanál ecetet:D) :D
2010. máj. 14. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:

kicsit későn, de most olvasom a kérdést... én így tanultam az ecetes lét:

1 bögrébe: 4teáskanál cukor ( ha kevésbé édesen szereted, akkor csak 3) , 1 teáskanál só, rá annyi ecet, hogy ezt ellepje,vagy inkább csak átitassa, é ezt felöntöm vízzel. elkeverem és kész..

szoktam belereszelni fokhagymát.

az ubisalihoz bőven elég fél bögre lé.inkább kevesebb, mert megy rá a tejföl.

remélem tudtam segíteni!

annak idején bizti azért így tanította meg az anyu, mert még kicsi voltam. de azóta is így csinálom. lehet, hogy hülyeség, de ha több lé kell, akkor inkább 2x megcsinálom a bögrével.... :-)

2010. máj. 15. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Az uborka levét n em szabad leönteni. Tele van vitaminnal és sokkal izletesebb a saláta.
2010. máj. 15. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Lesózom az uborkát ehhez keverem a tejfölt, ha sűrű teszek hozzá egy kis vizet.Cukrot nem teszek bele.
2010. máj. 15. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket.
2010. máj. 16. 10:32

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!