Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az öntöttvaslapon vagy acéllap...

Az öntöttvaslapon vagy acéllapon sül jobban a tészta?

Figyelt kérdés
Gázsütőbe szeretném tenni mert a sütőm alulról nem süti meg kellően a pogácsákat stb.
2017. máj. 1. 14:46
 1/2 anonim ***** válasza:

Mindegy.

Azért használnak ilyesmi célra sok esetben öntött vasat, mert a vastagság a lényeg, azon múlik, mennyire lesz egyenletesen meleg a felület.

És ilyen vastagságban az öntöttvas jóval olcsóbb.


Viszont az acél kevésbé rozsdásodik, és jobban tisztítható.

2017. máj. 1. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

... azért az elején azt a rácsot betenném a sütő alja, és a fém lap közé.

A sütő alja baromi meleg!

(mondjuk az eleve egy elég érdekes jelenség, hogy az alja nem sül, ennek eddig szinte csak az ellenkezőjéről hallattam/tapasztaltam)

2017. máj. 1. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!