Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütemény sütő versenyre mit...

Sütemény sütő versenyre mit ajanlasz elkészíteni?

Figyelt kérdés
2017. máj. 8. 07:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Azt, amit már sokszor kipróbáltál és tudod, hogy jó vagy benne.
2017. máj. 8. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor neveznék be,ha lenne egy bitang finom,tökéletes sokak àltal dícsért receptem. Nekem olyan nincs.
2017. máj. 8. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Mik a feltételek? édes, sós, vagy mindegy? habos/krémes, vagy valami linzerféle?mennyire vagy gyakorlott sütő ?

családi receptjeim vannak, de más itthon megsütni, és versenyre neveztetni.

Van egy mézes lapokból álló pudingos-meggyes töltésű, csokimázzal bevont isteni finom receptem, nagyon sokszor csináltam már, mégis mindig egy küzdelem a mézeslapok kisütése.

A másik a nagyon finom és dekoratív is a diós-habos kocka,igazi édesszájúaknak való, mert bőven van benne cukor.Ha gondolod, szívesen megírom a recepteket is.

2017. máj. 8. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

A fánkot ajánlanám. 30 dkg lisztet 20 dkg cukorral, 1.5 dl tejjel, 2 db tojással, 5 dkg margarinnal, fél cs sütőporral és 1 kk szódabikarbónával kikeversz, majd egy órát állni hagyod. Ebben semmi bonyolult nincs, egyszerűen csak kiméred a hozzávalókat és egy tálba öntöd!


Egy nyújtódeszkán kinyújtod kb ujjnyi vastagra és egy kiszúróval kiszúród középen, hogy lyukas legyen a fánk.


Olajban kisütöd.


10 dkg porcukorhoz 2 ek langyos vizet keversz esetlegesen használhatsz ételfestéket is és bekened a vele a kisült fánkokat.


A csokoládét gőz fölött megolvasztod, rácsurgatod a fánkokra. Díszítheted zizivel, drazséval, amivel gondolod... azért javasoltam a fánkot, mert a képzeleted szab határt és gondolom nem emeletes tortával akarsz kezdeni, ha itt feltetted a kérdést, hogy milyen süteményt süss. :)

2017. máj. 8. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek es varom az ígért recepteket. Nincs semmi kikötés, iskolai családi nap alkalmából lesz a verseny. 😆
2017. máj. 8. 12:31
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Írom a recepteket.

Először a diósat.

Diókrémes-habos kocka.

Hozzávalók a tésztához: 5 tojás sárgája, 20 deka cukor, 10 evőkanál melegvíz, fél deci olaj, 20 deka liszt, fél csomag sütőpor.

A krémhez:20 deka vaj, 20 deka porcukor, 2,5 deci tej, 3 evőkanál liszt, 10 deka darált dió, fél deci rum, vagy 1 rumaroma.

A habhoz: 5 tojás fehérje, 25 deka porcukor

Dekorációhoz: 2 ek. porcukor, 2 ek.kakaópor, 2 ek. forróvíz, 2 deka vaj.


A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a melegvizet, az olajat és a sütőporos lisztet.

Sütőpapíros kb 40 x 25-ös tepsiben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.

A csésze tejet csomómentesre keverjük a liszttel, és sűrűre főzzük. Ezt is hagyjuk teljesen kihűlni.

A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a tejes masszát, a darált diót és a rumot , majd jól keverjük Természetesen géppel tudunk a leghatékonyabban dolgozni.

A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött nagyon kemény habbá verjük.

A kihűlt tésztára kenjük egyenletesen a diókrémet, majd erre a kemény tojáshabot.

Vízbe mártogatott villával átlósan csíkozzuk meg a hab tetejét ####.


A csurgatott csokidekorhoz összekeverjük a cukrot és a kakaót lobogó forró vízzel és pár percig melegítjük, míg folyós nem lesz. Ekkor keverjük hozzá a vajat és, ha elolvadt egy kanállal össze-vissza megcsorgatjuk vele a hab tetejét. Nagyon szép lesz.

Forróvízbe mártott késsel lehet szépen kockákra vágni.

Nagyon látványos és finom süti, csak , mint korábban is írtam nagyon édes, de pl nálunk a férfi családtagok egyenesen oda vannak érte... :D

Ha akarod olvasztott csokival is csinálhatod a dekorációt.

Jó hosszú a recept, de egy cseppet sem bonyolult elkészíteni.

Egy kicsit később a mézeslapos pudingos-meggyest is írom.

Üdv:)

2017. máj. 8. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Itt a másik recept is.

Velence- szelet.

" ek. kakaót, 2 ek. mézet, 2 egész tojást gőz felett melegítünk és hozzáolvasztunk 20 deka cukrot. Fontos, hogy csak melegíteni/olvasztani.

30 deka lisztet 1 kávéskanál szódabikarbónával elkeverünk és összegyúrjuk a masszával.

3 felé osztjuk, és három lapot nyújtunk belőle a tepsi méretére kb. (ezt a 40 x 25-ben szoktam )A tepsi hátán egyenként megsütjük.Előre mondom, hogy nem könnyű bánni a tésztával, de lehet, hogy én vagyok balfék.

Krém: 2 vaníliás pudingport 1 cs. van. cukorral 6 deci tejben megfőzünk, hűlni hagyjuk teljesen.20 deka cukrot 25 deka vajjal /rámával kikeverünk,az egyik tésztalapot körömnyi darabokra tördeljük és hozzákeverjük, majd egy üveg lecsurgatott magozott meggyet is hozzákeverünk. Ez kb 35 deka szokott lenni. végül a pudingot és a krémet fakanállal lazán összekeverjük.

A két megmaradt mézeslap közé töltjük, szép egyenletes vastagságban.

tetejére csokimáz kerül, de ezt mindenki csinálja a neki eddig legjobban beválttal, hogy szép egyenletes, tükörsima legyen.

Egy éjszakát állnia kell, másnap szépen szeletelhető.

Tipp: amit én jobban szeretek, ha van fagyasztott (nyáron friss )meggy, azzal sokkal finomabb, mint az agyon hőkezelt befőttel.Persze ez csak az én véleményem.

Annak ellenére, hogy nekem kicsit nehezen megy a mézes,"közkívánatra" elég sokszor elkészítem, mert ez is nagyon nagyon finom, pikáns sütemény.

Bármit is fogsz majd sütni, sok sikert kívánok :)

2017. máj. 8. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
@ ... a kakaó is 2 evőkanál, bocsi :)
2017. máj. 8. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
Huuu, koszonom szépen 😆. Nagyon szuper. Megkerdezem a családot, melyik legyen 😄
2017. máj. 8. 18:23
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
A 82%-os mindkét receptjét ajánlom, igen finomak és nem bonyolult az elkészítésük - a mézes nyújtása kicsit, de az sem vészed, csak nem szabad kapkodni meg stresszelni magad.
2017. máj. 8. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!