Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A zabpelyhet, hogy lehet a...

Záróra kérdése:

A zabpelyhet, hogy lehet a legehetőbben elkészíteni?

Figyelt kérdés
Itt arra gondolok ,h minél hamarabb minél többet be lehessen lapátolni.

2017. júl. 10. 08:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
64%

Mi így készítjük : 1 pohár (2 dl) aprószemű zabpehely,1 pohár tej, 1 pohár víz, 2 ek. cukor . csipet só.

Mindent összekeverni, 3-4 percre a mikróba tenni. 2 perc után megállítani és átkeverni.

Tejére kakaópor, vagy faháj ízlés szerint.

Hidegen még finomabb, addig megdagad egy kicsit.

persze, ha gyorsan kell hűtésre nincs idő, de a következő alkalomra már lehet hűtöttet is csinálni.

2017. júl. 10. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
97%

"minél hamarabb minél többet be lehessen lapátolni"


Ennekigy mi értelme van, nem zabálni kell, mert attól cska bajod lesz, normális ember nem tömi magát az étellel.

2017. júl. 10. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
49%
Én leszoktam darálni porrá. Ízesített fehérjeporba bekeverem. Néha öklöndözök, de gyorsan iszok rá vizet.
2017. júl. 10. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
9%
Nem ehető az sehogy sem.
2017. júl. 10. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
49%

Ledarálva, natúr joghurtba egy kis fehérjével.

Vagy akár Ledarálva egy kis vízzel meginni, akár fehérjével akár anélkül.

2017. júl. 10. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Egy rész zabpehely, egy rész víz, egy rész tej. Összeöntöm és megfőzöm, kb. mint a tejbegrízt. Így szerintem isteni és nem olyan, mint a fűrészpor. Aztán ha kész, akkor lehet ízesíteni, ha akarod. De nekem mindenféle ízesítés nélkül is finom így.
2017. júl. 10. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
95%
Miért a mennyiségi evés a lényeg? A zabpehely eleve annyira tápláló, hogy nem lehet belőle egyszerre túl sokat enni. Én ma reggel 45 grammból csináltam zabkását. Kis csészével mértem, kétszer annyi vízzel főztem, plusz még kb. fél deci tejet adtam hozzá, attól kicsit krémesebb lesz. Kb. 5 percig főztem ezt a mennyiséget, majd nektarin daraboltam rá, megszórtam fahéjjal. Ezzel én ebédig simán elvagyok. De szoktam bele keverni néha 10-15 gramm fehérjeport is.
2017. júl. 10. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért is lettem lepontoza ? Csak a kérdésre válaszoltam, hogy készítjük mi.

A mennyiség a kérdezőre tartozik, hogy mennyit szeretne egyszerre elfogyasztani. Szíve joga többet vagy kevesebbet enni.

Nem az ítélkezés a tisztünk, hanem, ha lehet hasznos választ adni.

A hasznosságot pedig a kérdező tudja a legjobban megítélni, nem a kóbor ítészek...

2017. júl. 10. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 Noblesse Oblige ***** válasza:
86%

én felforralt vizet öntök rá, annyit, hogy épp ellepje. Attól megduzzad. Majd görög joghurtot lapátolok rá, elkeverem. És azt raksz hozzá amit akarsz.


Ha pl csokisan akarod akkor 2-3 kocka csokit raksz hozzá és úgy öntöd rá a forró vizet, elkevered. És amikor megdagadt, akkor a joghurtot.

Lehet hozzá rakni, fahéjat, szerecsendiót, porított szegfűszeget, darabolt gyümölcsöket, aszalt gyümölcsöket, lehet hozzá rakni édeskét, cukrot, mézet. Azzal variálod amivel akarod.


Nekem ez a legegyszerűbb, ha forró vízzel felöntöm, majd letakarom. Így is megpuffad. Nagy szemű helyett a törtet preferálom, jobban "masszásodik".

2017. júl. 10. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Igazából akkor a legjobb, ha mefőzöd, de nyersen is eheted, csak önts rá tejet, ès ízesítsd amivel akarod. Règebben ettem simán, kókusztejjel, isteni finom (csak drága).

Főzèsnèl èn csak vizet használok, egy csipet sóval, amíg megiszom a reggeli kávèt, meg is fő. 1 csèsze zabpehelyhez 3 csèsze vizet adok. Utána szoktam turbózni mèzzel, aszalt gyümölccsel, kókusz reszelèkkel.

2017. júl. 10. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!