Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütőben teljes kiörlésű...

Kenyérsütőben teljes kiörlésű kenyér nem is dagad meg igazán, és nem sül meg a belseje?

Figyelt kérdés

Sencor SBR 1031WH kenyérsütőt vettem, eddig teljeskiörlésűvel próbálkoztam, de eddig a legjobb is mócsingós belsejű volt, száraz liszt maradt a sarkában, nem kelt meg, stb.


Fele-fele arányban használtam sima lisztet, és a könyv szerint pakoltam bele az összetevőket a gépbe.

Teljes kiörlésűnél azt írja, hogy előbb a élesztő (aktív az én esetemben), majd a por állagúakat, aztán a folyadékokat, majd egyik sarokba cukor, másikba só, stb.


Most fehéret csinálok, de már most jobban néz ki. Normális tésztagolyó állaga van, az edény faláról felszedte a lisztet, szépen kel már, stb.


Ezt is a leírás szerint csináltam (fehér):


Előbb a folyadékok, aztán a por állagú dolgok, majd sarkokba só, cukor, stb, és élesztőt temetek el a lisztben középen.


Mi lehet az oka szerintetek? Ti, aki ilyen vagy ehhez hasonló kenyérsütőt használtok, hogy csináltok teljes kiörlésű kenyeret, vagy rozskenyeret, stb-t?


Előre is köszönöm.


2017. júl. 29. 21:29
 1/5 A kérdező kommentje:

Ui.: Míg ennél a fehérnél 10 perc dagasztás után már tésztagolyóm van, a korábban említett fele teljes-fele finom kenyérnél pedig egy híg állagú maszlag van.


(Annyira híg, hogy nem lehet összefüggő szilárd golyót csinálni belőle. Pár perc alatt magától szétfolyik)

2017. júl. 29. 21:32
 2/5 Alain Delon ***** válasza:
100%
A teljes kiőrlésű speciális eljárást igényel. Én mikor ilyet sütöttem, kézzel rásegítettem dagasztáskor a gépre, hogy megfelelően össze tudjon keveredni az anyag.
2017. júl. 29. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 Alain Delon ***** válasza:
73%
Vagyis nem a puszta kezemmel segítettem rá, hanem egy eszközzel, pl. kés.
2017. júl. 29. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
0%
Majd te megdagadsz tole
2017. júl. 30. 01:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Kevesebb vízzel próbáld meg és inkább utólag adj hozzá vizet, de mindig csak egy-egy kanállal. Esetleg egy-egy kanál lisztel szintén beállíthatod a túl lágy tészta állagát. Ahogy Delon írta, ha nem szedi ki a sarkaiból az anyagot, rá kell segíteni neki. Én egy fakanállal szoktam, az nem karcolja az üstöt.

Az alapanyagok sorrendjének csak akkor van értelme, ha beprogramozod a gépet, hogy pl. reggelre friss meleg kenyered legyen. Egyébként mindegy.

Én mindig a lisztet teszem alulra, mert a folyadékot egy esetlegesen megkopott szimering könnyebben átengedi, berozsdásodik a tengely és megszorulhat.

2017. júl. 30. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!