Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kisebb keszegeket, kárászokat...

Kisebb keszegeket, kárászokat meg lehet enni egyben "szőröstűl-bőröstűl"?

Figyelt kérdés
10 centinél kisebb hosszú halakra gondoltam. Tehát, hogy nem boncolom fel, nem is pikkelyezem le őket, csak berakom a forró olajba.

2017. aug. 20. 21:30
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
Nem igazán egészséges. Nagyapám anno sok ilyen apró halat fogott, mivel halászott. Mindet csak megpucolva sütötte és ették meg. Pedig néha vödörszámra hozta haza.
2017. aug. 20. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
67%
Illik megtisztítani, belezni. Viszont láttam olyat, hogy lazán csak sütötték chipsnek.
2017. aug. 20. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Kint voltam Bulgáriában és ott ilyen 5-6 centis tengeri sneciket lazán kisütöttek olajban egyben, sörhöz ették miközben a focimeccset nézték. "Caca" úgy hívták őket.
2017. aug. 20. 21:49
 4/7 anonim ***** válasza:
Sprotnit, snecit én simán megsütök, szerintem felesleges belezni. Olyan pici beleik vannak hogy ropogósra sül, mint a chips. A tűzforró olajban átforrósodik, tehát sterilizálódik, semmi bajod nem lesz tőle.
2017. aug. 20. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Gusztus kérdése. Én , ha tudnám, hogy benne van a bélredszere, kizárt, hogy megenném.

A párom horgász, nagyon sok küszt, és egyéb apróhalat hoz haza a cicáknak , és látom, hogy félbevágva mennyi zöld trutyi van a kishalakban is.

10-12 centis keszegeket, kárászokat sütünk magunknak is, de szigorúan kibelezve, pikkelyezve,sűrűn beírdalva, csipsz szerű ropogósra lehet sütni. (paprikás lisztben, vagy borsos kukoricalisztben szoktam )

Gondolom, hogy betegséget nem okoz, ezért írtam, hogy gusztus kérdése.Tudom, hogy a bolgár kikötőkben lévő halsütőkben tonnaszám adják el a halcsipszet, az emberek veszik-eszik.

2017. aug. 21. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Vettem már konzervhalat, amiben apró halak voltak és úgy, ahogy kihalászták őket. Szét szedtem kettőt is, hogy jól látok-é és igen, benne volt a bélrendszer. Valahogy, nem volt hozzá gusztusom.
2017. aug. 21. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A tengeri hal nem nyálkás mint az édesvízi.

A kárászt alaposan le kell pikkelyezni, kibelezni és azt a fekete hasfalat is kitakarítani belőle. Ezerszer finomabb ha valaki nem csak vendéglátósan belebas.sza az olajba, hanem tisztességesen megtakarítja, mint a csirkét.

2018. júl. 18. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!