Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szakácsok! Vöröshagyma és...

Szakácsok! Vöröshagyma és fokhagyma együtt?

Figyelt kérdés

Sokszor keresek recepteket a neten. Gyakran találkozok olyan recepttel, amibe vöröshagymát és fokhagymát is tesznek.

Jó ez így együtt?

Ma azt láttam a Master Chef-ben, hogy ezen bukott el valaki. S mintha egyszer erdélyi ismerősöm is mondta volna, hogy vagy egyik vagy másik.



2017. szept. 19. 16:07
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
82%

Teljesen más íz, pláne lepirítva, ahogy a magyar konyha 99%-ban használja.


Ez így kb olyan, mint ha valaki azt mondaná, vagy sót használsz, vagy borsot.


Vagy mondjuk vagy oreganó, vagy bazsalikom.

Mint ha nem megférne együtt a 2.


Azt tudom elképzelni, hogy ha van egy alapvetően gyenge karakterű étel, mondjuk egy olívás spagetti, és arra mondjuk a vöröshagymát ilyen "homár módon" megpárolgatják, és megmarad az a nyers vad hagyma íze, nem karamellizálódik, amellé erős még egy karakteres íz, pl fokhagyma.


Mint ahogy az említett zöldfűszerből is van olyan étel, ami nem bír el csak 1 dominánsat, és olyankor nem jó mást (vagy másból sokat) használni.


De azért ettől függetlenül fel tudok sorolni emlékezetből is olyan 700 ételt , amibe együtt van jelen a vörös és a fokhagyma.


Szóval ezt így ilyen kategorikusan kijelenteni, hogy márpedig nem lehet, az hülyeség, és továbbra is tartom, hogy aki ezt mondja, az egy okoskodó dilettáns f.

2017. szept. 19. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!