Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leves receptek leveskocka és...

Leves receptek leveskocka és alaplé nélkül?

Figyelt kérdés

Kezdő szakács vagyok, és nem tudok mindig a levesekhez alaplevet használni, lefagyasztani nem tudok nagyobb mennyiségben, főzni húslevest állandóan pedig nincs időm. Leveskockát pedig ha lehet, kerülném.

Hogyan kell elkészíteni a leveseket alaplé és kocka nélkül? Esetleg teljes recepteket (mennyiségekkel, elkészítési módokkal) tudnátok írni?



2017. szept. 25. 21:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Leveskockát ne tegyél bele, mert a friss zöldségek megadnak minden fontos ízt, nem kell ízfokozó. Az alaplevet nem kell szigorúan venni, sima vízzel is fel lehet önteni a leveseket.

Alaplevet azok használnak (pl én is ), ha esetleg marad sok húsleveslé, azt finomszűrőn meg átszűröm, és kis fél literes mű. palackokba lefagyasztom máskorra.

A másik módja részemről, hogy ha a hentes kínál olcsó levescsontot- tényleg úgy 100 ft körül van - akkor veszek 2-3 kilót, és kevés zöldséggel, fűszerekkel kifejezetten alaplevet főzök.Ezt is leszűröm, palackozom, és megy a fagyasztóba.Levesek és pörköltek, raguk felengedéséhez használom.De, ha nincs, akkor nincs , ott a jó öreg csapvíz.... :))

2017. okt. 2. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:

Fokhagyma krémleves:

8-10 gerezd fokhagyma,

3 dkg liszt, 3 dkg vaj, só, bors,

1 tojás sárgája, 1dl tejföl.


A vajból és a lisztből világos rántást készítek, beledobom a karikára vágott fokhagymát és amikor a fokhagyma illatát érezni lehet felöntöm 4 dl hideg vízzel, sózom, borsozom.

Habverővel simára keverem, és addig főzöm amíg a fokhagymát a fazék oldalához nyomva szétesik. Közben a tojássárgáját elkeverem a tejföllel. Botmixerrel pürésítem felöntöm annyi vízzel hogy megfelelő sűrűségű legyen, hozzá öntöm a tejfölös keveréket, és forrásig melegítem , nem szabad forralni mert kicsapódik a tojássárgája.

Ugyanígy készítem a hagymakrémlevest is, csak ebbe 1 gerezd fokhagymát is teszek. Póréhagymával is nagyon jó.

2017. okt. 2. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 A kérdező kommentje:
Fú, de klassz! Nagyon-nagyon szépen köszönöm! :)
2017. okt. 2. 14:31
 14/16 anonim ***** válasza:

Szívesen :)

Majd a kukorica krémlevest is leírom.

2017. okt. 2. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
Minek emeled ki?
2018. márc. 19. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:

Kukorica krémleves


Hozzávalók

4 főre

A leveshez

20 g vaj

400 g morzsolt kukorica (fagyasztott )

1 db közepes burgonya

1 kissebb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

300 ml víz

curry (őrölt)

200 ml főzőtejszín (20%-os)

300 ml 2,8%-os tej

A tálaláshoz sajtos tortilla chips


Elkészítés

Felolvasztom a vajat, majd ráteszem a kukoricát. Fedő alatt elkezdem párolni.

Ezalat megtisztítom és apróra vágom a vöröshagymát és a fokhagymát, majd a kukoricához adom.

Rá öntöm a vizet, megsózom, beleteszem a megtisztított, apró kockára vágott burgonyát és kis lángon, fedő alatt puhára párolom a kb. 25-30 perc alatt.

Leveszem a tűzhelyről, felöntöm a tejjel, majd botmixerrel alaposan összeturmixolom.

Egy nagy szűrőn átpaszírozom, hogy a héjak ne legyenek a levesben.

Ezután hozzáöntöm a tejszínt, curryporral ízesítem, és összeforralom a levest.


Forrón, sajtos tortillával tálalom az elkészült kukorica krémlevest.

2018. márc. 20. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!