Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik vajat használjátok...

Melyik vajat használjátok sütéshez? Másik, szendvicsekhez lehet kapni kenhető vajat?

Figyelt kérdés
2017. szept. 29. 06:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Sütéshez csak igazi vajat (márkázott vaj, teavaj) érdemes használni.


Szendvicshez meg egyszerüen otthon kikevered a vajat és egyböl kenhetö lesz.

2017. szept. 29. 07:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Mivel keverem ki?
2017. szept. 29. 08:12
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

A vaj szobahőmérsékleten kenhető. Amiből eszünk nem szoktam a hűtőben tartani, 2-3 nap alatt elfogy, addig semmi baja a konyhában a vajtartóban.

Márkázott vajat használok, tortákhoz és főzéshez, sütéshez

Szendvicshez ír vajat veszek,mert nagyon szeretem az ízét.

2017. szept. 29. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is szobahőmérsékleten tartom.

Annyi kivétellel, hogy kánikulában nem veszek vajat, mert ha nincs hűtőben akkor folyóssá olvad.

Van olyan vaj, ami elvileg hidegen is kenhető, de elég drága, és annyira nem lágy, mint a sima szobahőmérsékletű vaj.

2017. szept. 29. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Célszerü egyszerre több vajat venni és akkor akár robotgéppel is ki lehet keverni, amíg megváltozik az állaga, "habos" lesz - de ezt látni fogod, ha csinálod.


Ha csak kisebb mennyiséget akarsz, akkor elvileg fözökanállal, vagy habverövel (nem a rúgós formajú, hanem a hosszúkás) lehet, csak úgy tovább tart és nehezebb a kezednek.

2017. szept. 29. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon ritkán sütök vajjal, plusz múltkor a párom azzal hozott haza Kerrygoldot, hogy az volt a legolcsóbb a boltban... Úgyhogy most azt használom mindenhez.

A kenéssel nincs gond, szobahőmérsékleten még most is puha lesz (miközben a kókuszzsírt már mikrózni kell, mert belegörbül a kanál), persze mivel viszonylag lassan fogy nálunk, egyszerre igen keveset teszek a vajtartóba s persze rendszeresen el is kell mosni azt, az élet már csak ilyen, de a puha, ízletes vaj bőven megéri :).

2017. szept. 29. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Sütéshez bármelyik 200-250 grammos legalább 82 % zsírtartalmú vajat használok. nem vagyok márkafüggő, ha kell,ott , ahol vagyok és van ilyen megveszem.

Hidegen is kenhető vajat találtunk, az Alföldi tej Séf nevezetű 100 grammos vaját. Csak a férjem eszik vajat, egy darabig tetszett is neki, hogy a hűtőből kivéve is kenhető, de aztán rájött, hogy nem is olyan finom, mert csökkentett zsírtartalmú is.Azért én is megkóstoltam, és mondtam, hogy felejtse el, inkább vegyünk egy darab normális vajat, és vegye ki időben a hűtőből.

2017. szept. 29. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én azt használom sütihez is amit szendicshez ,most lidl bio vaja van itthon ,mert leárazták .
2017. szept. 30. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Megkérdezem már: mi az a vajtartó? :))

A vajak a boltokban 10 dekás kis pici kockák, amit a párom egy ültő helyében rákenne a kenyerekre, azért kérdezem hogy milyen vajat vesztek. Vagy egyszerre 5-6 darabot?

2017. okt. 6. 23:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Ezek a vajtartók:


[link]

2017. okt. 7. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!