Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik az a házi pizzatészta...

Melyik az a házi pizzatészta recept, ami olyanra sikerül garantáltan, mint ami pizzériában is kapható?

Figyelt kérdés
a nagyi titka pizzalisztből készült és a kukoricadarás verzió se lett olyan

2017. okt. 5. 18:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem, ugyanis a "titok" nem a tésztában (mert az csak egy egyszerű kelt tészta), hanem a 400 ℃-os kemencében van.
2017. okt. 5. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan házi recept.Még a pizzériákban készült sem mindig hasonlít az "igazira".
2017. okt. 5. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
73%
Pizzériája válogatja...
2017. okt. 5. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

XD...

Amelyik úgy kezdődik, hogy építs egy kemencét.

Vagy legalább úgy, hogy kapcsold be a pizzakemencét. :D

2017. okt. 5. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Pedig a környéken nem olyan vékony olasz fajtát készítenek


De még a vastagot se bírom megcsinálni, ha fejre állok akkor se


Próbáltam már sok mindent

2017. okt. 5. 18:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan vékony, oké, megértettük, sok tésztát kipróbáltál.

De te is értsd meg, egy háztartási sütő a jobb féléből is 250 fokot tud, a pizzát meg akármilyen vastag is, minimum 350 fokon sütik.

És itt nincs varázslat, 100-150 °C különbséget nem lehet tésztarecepttel helyettesíteni.

2017. okt. 5. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
(... a fa tüzelésűt meg inkább fel se hozzuk, az ízben is teljesen más dimenzió, de még egy sima kövön sült is totál más, mint egy tepsiben sült. Pizzériában is van tepsiben sült, )kör alakú pizza tepsi) de sose lesz olyan, mint a kövön sült. )
2017. okt. 5. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
48%
2017. okt. 5. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Ez a linkelt, képen lévő borzalom csak annyiban hasonlít egy pizzára, hogy kerek.
2017. okt. 5. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 mobidick ***** válasza:
28%

Ezt a pizzát sütöm kb. 30 (vagy még több) éve, eddig senkinek nem volt kifogása ellene. A nyújtástól függően vékony (vastag,) sőt töltött szélűt is készítettem belőle:

Hozzávalók

Tészta: 50 dkg liszthez 2 dkg élesztőt kevés tejben felfuttatunk, 20 dkg margarint elmorzsolunk a liszttel, utána hozzáadunk kb. 1,5 teáskanál sót, 1 tojást és a felfuttatott élesztőt.

Hólyagosra dagasztjuk, kb. 1 - 1,30 órát kelesztjük.


Mártás 2 evőkanál olaj, egy kávéskanál reszelt hagyma, 1 doboz paradicsom püré, só, törött bors, babérlevél, majoránna, rozmaring.

/kár vele vesződni, tegyen bele kecsapot a hagymához, és abba 1-2 levél rozmaringot./


töltet 25 dkg füstölt hús, 20 dkg párolt gomba, vagy 20 dkg füstölt kolbász


tetejére ha megsült: bármilyen, család által kedves és használt sajt


Ez így elég hosszúnak tűnik, egyszerűsítsen a mártásban is lehet: akár darált párizsival, akár vagdalt konzervet lereszelve keverheti a mártáshoz.

A megkelt, kinyújtott tésztát akár szögletes, akár kerek tepsiben sütve, kicsiny peremet kell hagyni neki, 10 perc "lélegeztetés"' után rákenem az általam kitalált, vagy recept szerinti töltetet (akár karikára vágott főzőkolbászt, paradicsom-paprika-hagyma karikát) utána előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütöm, rászórom a sok-sok reszelt sajtot. Ráolvasztás után fogyasztható.

Jó étvágyat!

2017. okt. 6. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!