Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Süti/keksz sütésnél cukor...

Süti/keksz sütésnél cukor helyett mit?

Figyelt kérdés
Szeretném az őszi/téli időszakban a kávé mellé való sütiket magam elkészíteni, de a cukrot szeretném kihagyni. Eritrittel szoktam édesíteni, de ez gondolom nem jó a sütibe, mert kevésbé édesít, mint a cukor. Ha mondjuk a receptben 10 dkg cukor van, akkor 10 dkg milyen édesítővel helyettesítsem? Csak mézet ne írjatok, nem szeretem. Köszi!

2017. okt. 17. 21:18
 1/8 anonim ***** válasza:
19%

Mi bajod a cukorral? Amennyi egy kekszbe kell, az nem sok. Az édesítőszerek ártanak a szervezetnek, nem a mértékkel fogyasztott cukor.

A méz sem jó cukor helyett, mert más az állaga és nem lesz jó a sütemény.

Esetleg csak fele cukrot tegyél a sütibe.

2017. okt. 17. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Csináld meg nyugodtan eritrittel (1:1), a legtöbb receptben annyi cukor van, hogy ha azt megfelezed, még mindig édes lesz.

A kekszeket meg aztán el se lehet rontani, ha kétszer annyi eritritet tennél bele is ugyanolyan állagú lenne a végeredmény, nem lesz keményebb, nem folyik el, semmi ilyesmi.

2017. okt. 17. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:

Stevia, illetve stevia kivonat

Teamba szoktam rakni altalaban, nagyon jol helyettesit es egeszseges is

Sokkal jobban edesit, mint a cukor, de ez a dobozan rajta lesz :)

2017. okt. 17. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Én xilittel csinálnám, mert édesebb és finomabb, mint az eritrit, de eritrittel is jó. Így is, úgy is egyéni, hogy mibe mennyi cukor kell az embernek (ahogy az egyik hozzászóló, én is élből felezem a receptekbeli cukrot, bár néha negyedelem, süti kérdése), az eltérés pedig nem változtat az állagán, legalábbis ha nem cukorból áll a süti fele... :)

De ha neked olyan édes kell, mint a receptben, akkor kicsit több eritritet tegyél bele. Nem lehet megmondani, mennyivel, mert ez is egyéni. Nem mindenkinek egyformán édes az eritrit vagy akár a stevia (ismerek olyat, aki a steviát alig érzi édesnek. az ötszörösként eladott édesítő neki max. kétszeres, plusz rosszabb ízű, mint a cukoralkoholok).


Mindig cukoralkohollal sütök és teljesen jól működnek.

2017. okt. 17. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a privátban írónak is. Lehet, azt fogom csinálni, hogy fele cukor, fele eritrit. De lehet, hogy "egész" eritrit. Kipróbálom mind a kettőt.
2017. okt. 17. 22:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
eritrit 140 °C-on bomlik, nem lesz édes a sütid egyáltalán
2017. okt. 17. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Minden édesítőszerre rá van írva, hogy mennyi cukornak felel meg. ki lehet számítani, hogy 10 dkg cukor helyett mennyi kell belőle. Még a tablettázottakat is össze lehet porrá törni.

Eleinte én is azt hittem, hogy majd hiányozni fog a sütiből a cukor, mint szárazanyag, de szerencsére nem.

Van valahol kuglóf receptem is, ami konkrétan x db édesítő

tablettával készül.

Egy időben csináltam is, tökéletes lett az állaga, és az íze is.

2017. okt. 18. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 Joe001 ***** válasza:

Stevia .

ezt használom, teljesen természetes , nincs mellékíze , és a hőkezelést is bírja .

de itt megtalálsz róla pár dolgot .


[link]

2017. okt. 22. 06:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!