Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi krémes krémpor - kézzel...

Házi krémes krémpor - kézzel is, vagy csak konyhai robotgéppel?

Figyelt kérdés

Nem vagyok egy szakács alkat, de kidobni se szeretném, ami hozzám került. Pl van egy tasak házi krémes krémporom. (Márkát szabad írni? "Doktoros" márka.)


A gondom, hogy nem rendelkezem konyhai elektronikus eszközökkel. Ergo csak manuális cuccok. Sőt, habverőt se biztos, hogy találni fogok itt... Kanál tuti van! :D


Na most, pl a tojásrántotta készítéséhez hasonlóan kézzel, kanállal elég, ha felverem a tasak port tejjel?


Azt írja a tasak, hogy "a tasak tartalmát egy keverőedénybe öntjük. A 800 ml tejet egy adagban hozzáöntjük, és konyhai robotgéppel min. 3 percig habosra verjük."

Ezen kívül tipp, a tasakon:

"A krém kitűnő tölteléke lehet képviselő fánknak".


FONTOS, HOGY SÜTNI NEM SZERETNÉK. Tehát hagyjuk most a vajas tésztát, bár nem tudom, a bolti üres képviselő fánkot meg kell sütni? Vagy úgy, ahogy van, ehető? Mert esetleg akkor veszek, és beletöltöm, ha sikerül a krémet elkészítenem a tasakból.


A lényeg tehát a krém! Hogy ne kelljen kidobnom a tasakot. Mégiscsak jobb, ha hasznosítom, mintsem a kukába kerüljön. Eléggé zárkózott nép éll itt, én már ajánlottam fel másoktól hozzám került kész ételt, és bolti kaját,

de nem szeretnem elfogadni semmit...


Kukába meg nem akarom dobni, nem állok úgy anyagilag. Na meg szeretem a krémest. :D


De nincs ilyenekben gyakorlatom. Tehát robotgép nélkül is megteszi? Mire ügyeljek, hogy jól sikerüljön?


Ja, és 230 grammos tasak, benne az említett por.


Régen csináltam néhányszor pudingot, ami talán hasonló (mármint az elkészítése), de abban sincs rutinom.

Halál egyszerű kajákat szoktam főzni, hetente többször.

Tehát nem vagyok szaki. :) ezt kéretik figyelembe venni. :)



2018. jan. 8. 21:03
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

(Reménykedem az optimista válaszokban, hogy "figyi, ez kRémesen egyszerű dolog!" :P

Pláne, ha számomra is az. :-) )

2018. jan. 8. 21:07
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Én múltkor kézi habverővel csináltam és szépen összeállt.

Szerintem ezekben a krémekben eleve van valamilyen adalék ami segíti a krémesedést. Mert nekem nem is kellett sokat keverni és összeállt krémmé.Ugyanez a márka volt.

Szóval én azt mondom vágj bele.Legfeljebb ha mégse sikerülne vaníliás tejet kapsz :D De nem lesz vele gond szerintem.

2018. jan. 8. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja és amúgy ha sütni nem akarsz kipróbálhatod háztartási keksszel vagy babapiskótával lerakva ,esetleg gyümölcsökkel feldobva. Sütés nélküli krémes süteményt kapsz. Ha keksszel kipróbálnád azt hagy hűtőben hogy átpuhuljon. De talán babapiskótával jobb.És ha habverőt nem találsz szerintem inkább villával próbáld felverni.
2018. jan. 8. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Villám is van, igaz nem egy villában, csupán egy átlag kégliben, és nem fog menni nekem egy villámcsapásra, de holnap belevágok! :D
2018. jan. 8. 22:28
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Oké bár ha mégis találnál egy kézi habverőt azzal talán jobb lenne. Drukkolok :)
2018. jan. 8. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Fel lehet verni kézi habverővel.

Kitűnő ötlet a bolti üres képviselőfánkba tölteni.

Én készítettem már tortát is ilyen krémmel, kész bolti piskótát töltöttem meg vele,a tetejére epret raktam és kinyomós tejszínt. Szép is volt,meg finom is, de legfőképpen gyors :D

2018. jan. 9. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Meg fogod tudni oldani.Ha visszagondolok rá, nekem sem volt még kézi drótos habverőm sem, de sima villával mégis tudtam kemény tojáshabot verni piskótához.

Itt most szélsebes keverésről lenne szó, azt pedig még fakanállal is el tudod végezni.

De alkothatsz is egy speckó eszközt :) 3 villát összefogsz úgy, hogy a domború felük kifele legyen. Gumival vagy egy darab dróttal összefogod.Így olyasmi, mint egy habverő feje. Ha ezzel kevered gyorsan, akkor előbb tudsz bele levegőt keverni (mert az kell bele ) és biztosan sikerülni fog.

Lehetetlen nincs :)

2018. jan. 9. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a hasznos, praktikus tanácsokat! :) De egy fontosat elfelejtettem kérdezni a fentieken túl!

Kell-e hőkezelni magát a krémet, illetőleg bármit (ami nem tészta), tehát pl a kérdéses tasak port ha belekeverem tejbe, kell-e ezt a port hőkezelni, és ha igen: mikor? (Felkeverés előtt/után stb?)

2018. jan. 10. 22:53
 9/15 A kérdező kommentje:

...ja és még egy új kérdésem van mindehhez: a tasakon azt írják, hogy legalább egy órára hűtőbe kell tenni, ha egyenletesen elkevertem. Fontos hűtőbe tenni? És valóban csak a műveletek legvégén?


Valamint hogy hány percig kell majd a villával felkevernem? (Konyhai robotgép esetére 3 percet ír, ha jól rémlik.)


Ja igen, hogy miből tudom, hogy elegendő lett a keverés? Csak szemrevételezem, hogy elég sima lett-e? Vagy másra kell ügyelnem?

2018. jan. 10. 22:56
 10/15 A kérdező kommentje:

...és ami kérdés még eszembe jutott ehhez: fontos a tej fajtája? 1.5%? 3.5%? Laktózmentes? UHT? Tartós?

Van, amelyikkel nem fog jól sikerülni?

És van, amelyik az egyetlen használható, avagy több fajta is megfelelő?

2018. jan. 10. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!