Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nyers kolbász hűtőben 3...

Nyers kolbász hűtőben 3 napja,8 fokos a hűtő, jó még?

Figyelt kérdés
Szombaton vágták a malacot, vasárnap vettem át, utána hűtő, de a hűtőm hőmérő szerint csak 8 fokos, nem hidegebb. Ma reggel, kedden sütöm. Jó még a kolbász, vagy inkább dobjam ki?
2018. febr. 6. 06:04
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

kizártnak tartom, hogy megromlott volna.

De miután én jó pár kilométerre vagyok onnan, te meg 40 centire a kolbásztó, ezt nálad jobban senki nem fogja tudni.

Kb mint ha azt kérdeznéd, beraktam egy liter vizet a fagyasztóba, -18 fokra, megfagyott már?

Nyilván van az a képlet, amivel nagyjából ki lehet számolni, de mégis csak könnyebb ránézni arra a szaros vízre, megfagyott e.

Megszagolod a kolbászt, kezedbe fogod, (nem csipesszel) ránézel... ha büdös, nyálkás, szürke, rossz. Ha nem, akkor jó.

Milyen egyszerű az élet, mi?!

2018. febr. 6. 07:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs annak még semmi baja, ha szombaton vágták a malackát, ma pedig kedd reggel van. Süsd meg, jó étvágyat kívánok hozzá!
2018. febr. 6. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

De ha 8 fok van benne, a szabadban hidegebb a hőmérséklet, inkább ott kellene tartani.

Egy hütőben 0-3 fok körül kell lenni a hőmérsékletnek.

Máskülönben nincs is a hűtőnek értelme.

De ha jól van a kolbász elkészitve, a só a bors és a többi is megvan benne akkor nem szabad megromlani.

De a kolbászt ki szokták akasztani a szabad levegőre, hogy a viz ki csepegjen belőle.

2018. febr. 6. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Természetesen jó még, nyugodtan és lassan süsd készre.
2018. febr. 6. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, akkor megeszem!

Kötözködés nélkül az első válaszolóhoz hozzászólnék:

"De miután én jó pár kilométerre vagyok onnan, te meg 40 centire a kolbásztó, ezt nálad jobban senki nem fogja tudni."

De, aki tudja, hogy hogy néz ki egy jó kolbász, és hogy egy rossz :-) Lehetek én 1 mm-re is a kolbásztól, ha nem tudom, hogy mi számit jónak. Ja, városi kölyök vagyok, ha nem derült volna ki :-)

És a "kolbászmérgezés"/botulizmus miatt kérdezem a dolgot.

A lakásban 28 fok van, mert a legfölső szinten lakunk, ahol megreked a meleg, szóval a 8 fok is jobb mint a semmi :-)

2018. febr. 6. 11:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Frappáns komment, respekt :)
2018. febr. 6. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Mansour ***** válasza:
100%

Persze, ha tudod, mikor vágták, akkor biztos lehetsz benne, hogy 3 nap alatt nem romlik el. Ha boltban veszed, ahol nem tudhatod, hogy pontosan mikor készült, ott lehet gyanakodni.


"De, aki tudja, hogy hogy néz ki egy jó kolbász, és hogy egy rossz :-) "

Nem a kinézet számít igazán! Meg kell szagolni, ha kellemetlen szagot érzel, akkor ne edd meg, ilyen egyszerű!

2018. febr. 7. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Biztos volt benne, hogy mikor vágták a jószágot :)

Reményeink szerint kiválóan érzi magát a kérdező, ha tegnap megsütötte és megette.

2018. febr. 7. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
51%
Ha meg tévedtünk, majd szól: visszajár kísérteni! :))
2018. febr. 7. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!