Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogyan készített szuper...

Ki hogyan készített szuper szarvaspörköltet?

Figyelt kérdés
Fiam vett szarvashúst, jó nagy jószág lehetett a csontokból ítélve. Legalább 1/4 szarvas. Azt kérte főzzem meg pörköltnek. Na én még nem főztem vadat sosem.
2018. febr. 8. 13:09
 1/3 anonim ***** válasza:
86%

Itt egy klasszikus és garantált módszer:


"doboszoli nevű felhasználó válasza:


Mivel nem ismerjük a megboldogult agancsos korát a főzési idő másfél órától akármeddig tarthat, de előbb-utóbb úgyis a hús enged.)

A fűszerezést -szerintem- nem kell túlragozni. Ugyanúgy készítsd, rövid lében, kissé lepörkölve, mint a marhapörköltet, némi boróka, kevés egész szegfűbors menjen bele pluszként.

A főzés befejezése előtt önts hozzá kevés -mondjuk kilónként egy deci- jó minőségű, száraz vörösbort, amivel egyet még rottyan, és mehet az éhező nép elé.

Csípősség opció, de semmiképpen ne legyen erős mint a vadállat."

2018. febr. 8. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
66%

közepes lángon addig pároljuk, míg üveges nem lesz a hagyma.

Ekkor belefordítjuk a szarvashúst, majd erős tűzön, gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk a húst, míg kérget kapnak a húskockák. A művelet vége felé a hús levet fog engedni, ekkor megszórjuk a fűszerköménnyel, majd alacsony lángon rotyogtatjuk tovább.

Ettől a ponttól kezdve már nem kevergetjük, csak rázogatjuk, forgatjuk a bográcsot. Rádobjuk a félbe vágott tv paprikát, a borókabogyókat, a babérleveleket, a bor felét ráöntjük, majd 1 teáskanál fűszerpaprikával szórjuk meg.

1,5 óra főzést követően sózzuk, és ráöntjük a paradicsomlevet.

Újabb 1,5 óra főzést követően ráöntjük a maradék bort, és rászórjuk a megmaradt 2 teáskanál fűszerpaprikát. Ezt követően beleszórjuk a felszeletelt gombát, megkeverjük, majd további 1 órán át főzzük.

Az utolsó órában kóstolgatjuk, ellenőrizzük sósságát, majd beállítva azt, forrón tálaljuk.

2018. febr. 8. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
31%
Az 1-es korrekt válasz. Kiegészítésül annyi, hogy szarvashúshoz nagyon jó az erdei gomba, akár egy kevés szárított is elég, de ha nincs, anélkül is finom.:-) Én az elején engedem fel vörösborral (mennyiségtől függően 2-3 deci, szigorúan jó minőségű, száraz), utána vízzel pótolom a folyadékot. Általában legalább 3,5-4 óra kell, hogy rendesen megpuhuljon a hús, erre készülj fel. Vadpörköltet zsírral, vagy vegyesen zsírral és vajjal (nem margarinnal) főzök. Egyébként tényleg úgy van, hogy ha adsz neki elég időt és nem fűszerezed agyon, akkor nem nagyon lehet elrontani, úgyhogy ne izgulj.:-)
2018. febr. 8. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!