Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fánk sütés, mit ronthattam el?

Fánk sütés, mit ronthattam el?

Figyelt kérdés

A tészta csodálatosan megkelt, a dagasztás részével nincs gond.

Viszont nyers maradt sütéskor, pedig szinte megégett a külseje. A legalacsonyabb fokozaton is.

Szalagos fánk lett volna amúgy.

Ahogy beletettem az olajba elkezdett puffadni, nagy gömböc lett belőle. (Tettem rá fedőt is)


Arra tudok gondolni, hogy esetleg túl vastagra hagytam a tésztát? Kicsit vastagabb volt mint ujjnyi, amikor kiszaggattam, utána még pihent és nőtt magától.


Egy lábasba öntöttem olajat (anno édesanyám is így sütötte, nem maradt nyers), nincs más mély edényem, amibe belemenne az 1 litet olaj.

Lehet a lábas volt a baj? De akkor miben lehetne sütni?


Ez volt életem első próbálkozása fánk sütéssel, ráadásul új elektromos főzőlapon, amit még nem igazán tapasztaltam ki, melyik fokozat a legjobb.


Bármilyen tanácsot, bevált praktikát szívesen fogadok. Bár elment a kedvem egy időre a fánk sütéstől.

:(



2018. febr. 27. 19:45
 1/4 anonim ***** válasza:
58%

Fánkot, akárcsak a lángost MAGAS hőfokon kell sütni, hirtelen, akkor a belseje is átsül.


1-2 perc bőven elég neki oldalanként, de sisteregjen az olaj, ahol beleteszed.

2018. febr. 27. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
69%
Az olajnak melegnek kell lennie amikor beleteszed. Erős láng kell neki. Időnként kicsit leveszem a hőfokot közepesre, ha nagyon gyorsan sül. Ha kinyújtod a fánkokat, és már kiszaggatad, és megkeltek, akkor fejjel lefelé fordítva teszed az olajba. Az első felét letakarva sütöd. Lehet a tésztád nem volt megfelelő. Nem szabad keménynek, sűrűnek lennie. Rumot is kell tenni a tésztába, ettől könnyebb lesz a tészta. Jó alaposan kell bedagasztani, lehetőleg keverőgéppel, és a hozzávalók ne hidegek legyenek. Huzatot se kapjon a tészta. Le kell takarni egy konyharuhával ameddig kel. Az élesztő is lehet hibás. A Budafokit élesztőt ajánlom neked. Én nagyon sokszor sütöm, és könnyű elkészíteni. Ha nyers lett belül, akkor vágj szét egyet miután megsült, és nézd meg a belsejét. A fánk közepét mindég szúrd ki egy kis pogácsa szaggatóval, így át fog sülni. Nem hagytad vastagra, az pont jó volt.
2018. febr. 28. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerint túl forró volt az olaj és hirtelen hőtől kívülről megéget elül nyers maradt. Én egy szélesebb magas falú serpenyőben sütőm és max 3db fánkot teszek az olajban ,hogy legyen helye megkelni. Nem kell ,hogy túl forró legyen az olaj 180C az elég. Kevés volt az olaj mennyiséged is. Előszőr fedő alatt sütőm egy percig aztán a másik felét fedő nélkül. Én ezt a receptet készítem 15 éve és mindig tökéletes. [link]
2018. febr. 28. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én a legmagasabb hőfok alattira kapcsolom a tűzhelyet.

Kb tenyér méretű (kisebb) fánkokat formázok, olyan 1 cm vastagon. Hüvelykujjammal benyomkodom a közepüket, és a lukkal lefelé én is 3 db fánkot helyezek az olajba, hogy ne hűtse le nagyon. (fedővel, de fedő nélkül is) nagyon gyorsan átpirul, nekem 1 perc sincs a kis fánk méret miatt. És a másik oldala is kb 20 mp alatt kész.

2018. febr. 28. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!