Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olaj helyett mit használjak...

Olaj helyett mit használjak tesztahoz meg szoszhoz?

Figyelt kérdés

Nekialltam fozni, megpucoltam a zoldsegeket meg minden.. Aztan mikor csinalnam a vizet a tesztahoz ugye soval meg olajjal, hogy ne ragadjon ossze a teszta, rajottem hogy nincs itthon olaj. >< Fogalmam sincs mit hasznalhatnek helyette. Rakerestem de csak fogyokuras dolgokat talaltam es ilyen masfele zsirolat meg mittudomenmiket ajanlottak hogy vegyem meg. De ah ha boltba akarnek menni, mar olajat is vehetnek.

Serteszsir az is zsir.. Az jo? Vagy ad valami fura izt a kajahoz?



2018. márc. 13. 17:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
65%
Jo a zsir
2018. márc. 13. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
71%
Hát azért sertészsíron biztosan nem csinálnék milánói mártást, pl. :D
2018. márc. 13. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
92%
A tésztát olaj helyett keverd néha meg.
2018. márc. 13. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
96%
Én sose teszek olajat a tészta főzővizébe, mégse ragad össze. Jó minőségű tésztánál, elég vízzel nem kéne, hogy probléma legyen.
2018. márc. 13. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
49%
Zsir is jo. Nagyszuleink regebben meg mindent avval csinaltak.
2018. márc. 13. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
Nagyszüleink nem főztek tésztát szósszal.
2018. márc. 13. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
93%
Sosem hasznalok semmilyen olajat a tesztafozes soran. Nem szokott osszeragadni.
2018. márc. 13. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
72%

A tésztához nem kell olaj a fözés során, mert az semmit nem csinál az összeragadás ellen. Ugyanis az olaj a víz tetején úszik, a tészta meg a vízben fö, azaz az olajjal akkor találkozik, amikor leszüröd.


Magyarul, ha elég vizet veszel hozzá (100g száraztészta 1 liter víz), és néha óvatosan megkevered, akkor nem fog összeragadni.

2018. márc. 13. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
82%

Én se teszek tésztára olajat, szerintem hülye íze lesz tőle. Annyi tésztát csinálj, amit frissen megesztek, az összeragadás maximum akkor áll fent, ha hagyod beledermedni az edénybe.

Ha szószhoz a zöldségek alá kell olaj, azt pici margarinnal helyettesítheted, ha az van otthon.

2018. márc. 13. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
73%
Ha forrón tálalod a tésztát a szósszal nem kell semennyi olaj sem a főzővízbe.
2018. márc. 13. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!