Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A sajttortát milyen krémsajtbó...

A sajttortát milyen krémsajtból kell készíteni? Konkrét márka érdekelne, mert mindenhol csak azt írják, hogy ne legyen sózott. Mascarpone nem jó?

Figyelt kérdés

2018. márc. 23. 16:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Szarvasi mascarpone, én mindig abból szoktam.
2018. márc. 23. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
74%
Sütikhez mindig Szarvasi mascarponét vagy natúr Philadelphia krémsajtot szoktam használni.
2018. márc. 23. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
81%

Márkát azért nem írnak, mert az lényegtelen.

Csak szponzorált receptekben írnak ilyeneket.

Mondjuk van egy BUBU cég, s akkor végy 2 ek. bubu port, 2 dl vizet, egy csomag bubu krémet stb.


"rendes" receptekben nem írnak terméket.

Az olasz sajttortában vagy ricottát vagy mascarponét használnak, az New York-iban tejszínes, tojássárgával gazdagított sajtos krém van.

2018. márc. 23. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
70%
Én a LIDL Golessa soft chesse natur friss sajtját használom.
2018. márc. 23. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

Koszi!

Tudom, h markat nem veletlenul nem irnak, de nekem a sima natur kremsajttol macisajt ize volt. Ezert keresek konkret markat, hogy melyiknek semleges az ize.

Ja, amerikai sult sajttortat szeretnek kesziteni :)

2018. márc. 23. 17:20
 6/11 anonim ***** válasza:
74%
Igen sokan főleg a kezdők (fénykoromban én is) a krémsajt alatt a tömlős sós sajtokat értik és csodálkoznak miért lesz sz ar a süti! 😌 Nem értem miért nem lehet a receptekbe beleírni hogy mascarpone hisz az a neve ez nem márkanév, de mindenki krémsajtozik azt a sok kezdő meg veszi a tömlős bocisajtokat.
2018. márc. 23. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
82%
Tapasztalatom szerint a Lidl-ben kapható mascarpone-nak teljesen semleges az íze. Erre gondolok: [link]
2018. márc. 23. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Koszi, szuper :) A cukraszdai sajttorta meregdraga, a hazinak meg macisajt ize van, de akkor ez a megoldas! Eddig nem mertem mascarponet hasznalni, mert gondoltam, talan tul zsiros...
2018. márc. 23. 19:10
 9/11 anonim ***** válasza:
59%
Én is mascarponéból készítem, egyébként ha veszel a piacon, vagy tejboltban házi tejfölt, kitűnő alapanyagot csinálhatsz belőle. Igaz, kell neki 2-3 nap. Egyszerűen beleteszed egy darab tiszta, ritkásabb szövésű anyagba, fakanál és egy mélyebb edény segítségével, a hűtőben hagyod kicsöpögni belőle a savót. Bolti, 20%-osból is lehet, de az savanykásabb.
2018. márc. 23. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
67%
Én mindig philadelhiát használok. Szerintem sajtabb íze van, mint a mascarpone-nak, viszont mégsincs macisajt íze. Nekem a mascarpone olyan semmilyen ízű, csak jó sok cukorral van íze, de akkor meg cukor ízű. A philadelphia meg önmagában is finom és ehető.
2018. márc. 23. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!