Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok el a sülthal...

Mit rontok el a sülthal készítésekor?

Figyelt kérdés
Bármilyen halból készítem a sült halat, mindig annyira zsíros lesz, hogy szinte émelyítő. Valamit én szúrok el, mert teljesen száraz húsú hal is (csuka,süllő) szinte csöpög a zsírtól sütés után. Mit tegyek, hogy ne szívja teljesen magába a halhús a zsírt?
2018. ápr. 8. 19:53
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

Elöször is írd le, hogyan szoktad csinálni!


A sült hal az a rántott vagy lisztve forgatott vagy sütöben/serpenyöben sült?


HA rántott vagy lisztezett, akkor azt forró és böséges oljba kell tenni, mert így a külseje kérget kap és nem tudja beszívni a zsiradékot. Ha nem elég meleg, akkor megszívja magát, ha meg túl kevés, akkor a hal lehüti és azért szivja fel magába az olajat.


Ha sütöben/serpenyöben sütöd, akkor meg ne tegyél alá sok zsiradékot, éppen csak ki legyen vékonyan kenve.


De ha megírod, hogy milyen módszerrel szoktad csinálni, akkor konkrétabb választ is lehet adni.

2018. ápr. 8. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Nem elég meleg az olaj
2018. ápr. 8. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

Szinte olaj nélkül sütöm a halat.

A serpenyőt nagyon felmelegitem.A halat ami előzően legalább egy órát állt besózva szobahőmérsékleten, megforgatom fűszeres (só, bors, halak fűszerkeverék) kukoricalisztben.

Egykét evőkanál olajat teszek a serpenyőbe,

2018. ápr. 8. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

#3. Folytatása

Beleteszem a halat, ha filé, akkor bőrével lefelé és 3 percig sütöm, megfordítom és a másik oldalát is 3 percig sütöm.

Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 6 percre.

2018. ápr. 8. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Rántott lisztezett. Az olaj nálam szinte teljesen ellepi a húst, elkészülve viszont tocsog a bunda alatt a zsírtól az egész, még a hal húsa is beszívja... Legutóbb viszont egy ismerősömnél ettem ugyanígy elkészített sült halat,zsírosabb halból is volt (ponty), mégis elképesztően finoman volt megcsinálva, a bunda alatt egy deka zsír nem volt.. Ezért érdekel, hogy mit szúrok el, h nekem ilyen zsíros lesz..
2018. ápr. 8. 20:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A serpenyöbe sok olaj kell - nem "majdnem ellepi a halat", hanem annyi, hogy a bepanírozott szeletek "úszni tudjanak" benne. Az olajat fel kell forrósítani, és csak egy-két szeletet tenni bele egyszerre, hogy az olaj nem hüljön le a haltól és tényleg úszkáljanak az olajban.

Így nem szívja meg magát olajjal és nem lesz tocsogós.


Ha megsült, akkor papírtörlöre szedd ki.

2018. ápr. 8. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, kipróbálom őket!
2018. ápr. 8. 21:06

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!