Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Sütés, főzés

A kérdés

Lehet a palacsinatába alkoholt tenni?

Szeretnek sutni es volt egy ilyen otletunk. Lehet bele tenni?

Keress kérdéseket hasonló témákban: palacsina, alkohol

  ápr. 16. 16:24  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
Lehet, mert a törvény nem tiltja, de csak az íze marad benne, az alkohol a sütéstől elszáll belőle.
De csinálhattok lángoló palacsintát is.
[link]

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/8Időpont ápr. 16. 16:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Bármibe lehet tenni. A töltelékhez több értelme volna alkoholt tenni, mint a tésztához.

A válasz 92%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/8Időpont ápr. 16. 16:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A tésztába semmi értelme alkoholt tenni,mert mire megsül elpárolog.

A válasz 81%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/8Időpont ápr. 16. 17:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szerintem is inkább készíts egy alkoholos krémet, annak több értelme lenne. Mondjuk egy rumos csokikrémet vagy egy likőrös krém még finom is lehet.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/8Időpont ápr. 16. 18:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Sőt, kiváló õtlet mert ha fánk vagy lángos tészta kap alkoholt akkor nem szívja be a sûtõolajat ...

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 42%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/8Időpont ápr. 16. 18:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Phoney nevű felhasználó válasza:

Csak akkor fog belőle teljesen elillanni az alkohol, ha csontszárazra sütöd, de az már ugye nem palacsinta... a víz sem mind megy el belőle, pedig annak is csak 100° a forráspontja.
De ha a beletett alkoholnak nemcsak a töredékét akarod viszontlátni, akkor tényleg a töltelék legyen alkoholos, ne a tészta.

A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/8Időpont ápr. 17. 07:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Palacsintát amúgy se szoktak sok olajban sütni (kivéve a strandos palacsinta), de ízlés dolga.
Én is inkább a töltelékbe tennék. Régebben csináltam sangriás-szilvás tölteléket, isteni finom volt.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/8Időpont ápr. 17. 07:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mi a gyümölcsből lekvárt nem is főzünk, csak pálinkát. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni...

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/8Időpont ápr. 20. 02:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Epres túrótortába milyen alkoholt "csempésznétek"?
Milyen alkoholt ajánlanátok tortába?
Likőrből ki tudom főzni az alkoholt?
Van olyan süti receptet amibe lehet alkoholt "tenni"? Kivéve a rumos dolgok, mert olyan receptem nekem is van.
Vajon mi az igaz? Míg a forralt bortól igencsak be lehet csípni, addig a receptek nagy része azt mondja, nyugodtan tegyek az ételbe-ilyen, olyan alkoholt, forralásnál úgy is...
Görög Dinnyéből lehet valami féle alkoholt készíteni? Kifőzni? Pálinkát vagy esetleg likört?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Sütés, főzés rovatból








Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | WebMinute Kft. | | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu