Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemell filé rosszul...

Csirkemell filé rosszul feldolgozva?

Figyelt kérdés

Van egy menüs hely ahonnan rendszeresen ha csirkét hozok olyan állapotban van, hogy látszatra szép, de valójában a panír alatt olyan mint amit megrágott a kutya, nem homogén rendes filé, mint amit a boltban vesz az ember. Mintha nem lenne kivágva belőle az aminek a kukában a helye. Van ahol "inas", rágós, el se lehet vágni, van rajta valamilyen hártya.


Szeretném nekik megfogalmazni ezt a problémámat, csak nem tudom hogy ennek a jelenségnek mi a pontos megnevezése. Feltételezem csak figyelmetlenség, mert amúgy finoman főznek és más ételüknél nem tapasztaltam ilyen hiányosságot.



2018. ápr. 19. 12:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Nincs rendesen megtisztítva,
2018. ápr. 19. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
68%
A csirkemellböl CSAK a csont az, ami kukába való, más nem.
2018. ápr. 19. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem az combfilé, nem mell.

A combot kiszokták csontozni és kirántani, amúgy a legtöbb helyen a gyrost is ebből csinálják

2018. ápr. 19. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
44%

"nem tudom hogy ennek a jelenségnek mi a pontos megnevezése"

Finnyásság, finnyáskodás.

2018. ápr. 19. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 szlory ***** válasza:
75%
ez bizony combfilé lesz inkább. csirkét írtak ki vagy csirkemellet? jelek szerint nem mindegy. :D
2018. ápr. 19. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
79%
Lehet hogy a bolti fagyasztottat kapod, hiába írják rá, hogy színhús, annak az állaga más mint a hazainak.
2018. ápr. 19. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
28%

Szinte biztos, hogy nem comb, hanem bizony mell.

A comb másabb.

A kérdező által leírt jelenség abszolút mellre jellemző.


És nem, nem figyelmetlenség, hanem pont az a szemlélet, amiről a #2-es is beszél.


Ha menüs hely, arra pláne jellemző, egyrészt mert nyomott árakkal dolgoznak, (gondolom nem 2-3000 ft 1 adag kaja)

másrészt 1 fajta kajából megcsinálnak néhány száz adagot, így akár fél deka eltérés is kilós hiányhoz vezethet 1 nap alatt, és több mázsához 1 hónap alatt!!!


Úgyhogy nincs kukába dobálás, bármennyire is azt hiszed, ott a helye, mert a tulajdonos csirkemell filéért fizet, és az atya úristen se fogja neki tudni megmagyarázni, hogy abból még 5%-os el kell faragni, hogy szín húst kapjon az ember, a megvett hús mennyiséggel kell elszámolni!


Ha van 10 kiló hús, abból ha 10 deka egy adag, akkor se 90 adag 10 dekás nem jó, se 100 adag 9 dekás! 100 adag 10 dekás kell, és a szakács nem azért kapja a fizetését hogy a te kedvedre tegyen, hanem azért, hogy azt csinálja, amit a főnök mond.


Másrészt a főzési folyamat hús előkészítésének az ideje pont a duplájára emelkedne, ha szép tisztára kéne megtisztítani minden egyes mellet, az összes hártyától, és legkisebb íntól is megszabadítva.

Ami szintén kivitelezhetetlen, ismerve az ilyen helyek tempóját, hogy úgy ki van centizve a munkaidő, wc-re menni sincs idő.

Aki ilyenekkel kezd el tökölni , a próbanapjának az első órájában hazaküldik.

2018. ápr. 19. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
A csirkemellen se hártya, se ín nincsen, ne gyökérkedjetek már.
2018. ápr. 19. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
83%

Hártya is van rajta, és ín is van benne!!!


Termelőtől (gondolom a csirke fajtájától) függően eltérő mennyiségben, és erősségben, de tény, hogy van.

Dolgoztam már romániai csirkemelltől kezdve, bolgáron át, brazilig, mindennel, elég sokféle minőségben előfordul.


A gyökérkedés meg az, ha valaki jogalapot érez a válaszadásra, valós tudás nélkül.

2018. ápr. 19. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
30%
Nem tudom, ha a filéről leszedett porcos (igen, néha még az is van!) inas trutyis cafatos moslék hulladékkal etetném meg azt, aki szerint ez nem is létezik, akkor is ezt mondaná e?!
2018. ápr. 19. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!