Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Muffint milyen liszttel?

Muffint milyen liszttel?

Figyelt kérdés

Fogyni szeretnék, kerüljük a fehér lisztet-cukrot. Sajnos, én hónapokig, évekig nem tudok csak salátán, csirkemellen élni. Eritrit-sztevia keverékkel kilőttem a cukrot, de a fehér lisztet mivel lehetne helyettesíteni, kimondottan muffinnál, hogy azért a finomsága megmaradjon?

(Szerintem cukorral finomabb volt, de lehet, hogy csak meg kell szoknom az új ízt.)

Olyan lisztet írjatok, légyszi, amit ki is próbáltatok muffinnak.



2018. ápr. 30. 16:48
 1/4 anonim ***** válasza:

na én is ilyen saláta-csirke, tojás, stb-n élek...de pont most csináltam muffint, mert a tévében láttam..

egy csésze BL55 -ös liszt, pont annyi tej, csipet só, egy tojás,..( és eritrit ízlés szerint..)


ezt alaposan összemixeled, majd ezt egy bátran (oliva)olajozott muffinsütőbe adagold, és 190 fokon sütöd..


az a helyzet, hogy korán vettem ki, úgyhogy a belseje nyers volt, ezért a szép külső részét megettem, a többi a komposztban landolt..

(25 perc kellett volna.)

sajnos az élvezet csak BL55-el az igazi, a többi csak pótcselekvés

2018. ápr. 30. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

A nem kelt tésztákba gluténmentes liszteket teszek, ha úgy vélem, belefér annyi szénhidrát :) Nem sok különbséget érzek, de általában fontos, hogy keverjem a liszteket, külön-külön általában ízetlenebbek, mint a búzaliszt. Most barna rizsliszt, zabliszt, kölesliszt és tápiókaliszt van összekeverve ilyen szénhidrátos kiruccanásokra, bár sokszor még magliszteket is használok, de azok már változtatnak a jellegén, míg a keményítők nem.


Ami a cukorpótlékokat illeti, az eritrit+stevia nem valami finom. Bár ez egyéni, persze. A stevia mellékízét én nem bírom, de van, akinek OK. Az eritrit pedig elég ízetlen, mindössze kicsit édes, ellentétben pl. a xilittel, ami szőlőcukorízű a családom szerint. Ha nem vagyok ketogén diétán, xilitet használok, ha azon vagyok, akkor is, csak egészen keveset, eritrittel keverve, annyira sokkal jobb az ízlelőbimbóimnak. Úgyhogy kipróbálhatsz te is mást, hátha bejön. De biztosan van, aki kifejezetten a répacukrot szereti, szerintem a xilit sokkal finomabb és jobban is esik. A méz persze mindent ver, az ízes cucc, de elég tömény cukor. Valamit valamiért.


Soha nem eszem csirkemellet és salátát se nagyon, fogyáskor sem. Sokféleképpen lehet ám fogyni, bármilyen ételekkel mehet, csak az adott emberhez nem passzoló étrenddel sokat nehezedik a dolog.

2018. ápr. 30. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nem vagy gluténérzékeny akkor nem helyes gluténmentes étrendet tartanod. A szervezetünknek ugyanis szüksége van a gabonára is mert nemcsak glutein van benne. Mi jó minőségű magyar lisztet használunk és semmi bajunk vele. Import élelmiszert általában semmit nem eszünk. A cukor és méz között is nagy a különbség. A méz sokkal egészségesebb, én a piacon veszem ismerős méhésztől.

A muffint én is úgy készítem mint az első válaszoló csak teszek még bele kevés vajat is

2018. máj. 1. 06:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Én teljes kiőrlésű lisztet szoktam használni. Mandulalisztbol is csináltam már sütit, issssteni lett, csak az ugye jó drága. De rengeteg ilyen.cucc van, pl.csipkebogyomagliszt, stb.
2018. máj. 3. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!