Vastag húst, hogy lehet jol megsutni?
Mit értesz azon, hogy vastag hús ?
Milyen vastag? 2-3 cm-es, vagy egy egész sertéscomb ?
Hogyan akarod elkészíteni? Szeletben, egészben? Sütve vagy párolva? Tűzhelyen vagy sütőben?
Milyen hús? Marha, sertés, csirke vagy egy egész birkacomb?
Nem sok információt adtál eddig.
Egyben sült sertés lapocka
Ez egy tipikus slow food. Valami csuda, ahogy 3 óra alacsony hőfokon történő sütés után száljaira omlik a lapocka húsa.
Hozzávalók
1,5 kiló sertéslapocka
zsiradék
só, bors, fokhagyma granulátum
5 dl víz
Elkészítése:
A húst bedörzsöljük jócskán sóval, őrölt borssal és a fokhagymával, majd betesszük a kizsírozott tepsibe, felöntjük a vízzel. A sütőben félórán át 200 fokon sütjük, majd levesszük 160 fokra és további 2,5 órát sütjük. Ekkorra elkészül az ízorgia. A csoda. A PECSENYE. Mit nekünk kés! Egy kanállal darabjaira tudjuk szedni, olyan puha, ugyanakkor szaftos.
Minnel vastagabb a hus annal alacsonyabb hofokon kell sutni! En 16o fokon szoktam. Az ilyen husokna
a zsirosabbak szebben sulnek, mint a sovanyak. Sutoben suteshez legjobb az oldalas, tarja,,es a csirkehusok. A sutesi ido mas es mas az egyes fajtaknal. Oda kell figyelni ra! es megkostolni! En vizet nem teszek ala,,es le sem fedem! Jobb izu lesz ezek nelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!