Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vastag húst, hogy lehet jol...

Zebulon66 kérdése:

Vastag húst, hogy lehet jol megsutni?

Figyelt kérdés
Hagyományos konyhai praktikákat keresek tehát micro nem játszik.

2018. jún. 4. 21:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Öntesz alá kevés vizet és fedő alatt sütöd.
2018. jún. 4. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Amit az első ír. Plusz vagy klopfolod hogy vékonyabb legyen.
2018. jún. 4. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Mit értesz azon, hogy vastag hús ?

Milyen vastag? 2-3 cm-es, vagy egy egész sertéscomb ?

Hogyan akarod elkészíteni? Szeletben, egészben? Sütve vagy párolva? Tűzhelyen vagy sütőben?

Milyen hús? Marha, sertés, csirke vagy egy egész birkacomb?

Nem sok információt adtál eddig.

2018. jún. 5. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyben sült sertés lapocka


Ez egy tipikus slow food. Valami csuda, ahogy 3 óra alacsony hőfokon történő sütés után száljaira omlik a lapocka húsa.


Hozzávalók

1,5 kiló sertéslapocka

zsiradék

só, bors, fokhagyma granulátum

5 dl víz

Elkészítése:


A húst bedörzsöljük jócskán sóval, őrölt borssal és a fokhagymával, majd betesszük a kizsírozott tepsibe, felöntjük a vízzel. A sütőben félórán át 200 fokon sütjük, majd levesszük 160 fokra és további 2,5 órát sütjük. Ekkorra elkészül az ízorgia. A csoda. A PECSENYE. Mit nekünk kés! Egy kanállal darabjaira tudjuk szedni, olyan puha, ugyanakkor szaftos.

2018. jún. 5. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Hello pontosítok. Marha kb. 6-8 cm vastag és tárcsán vagy grillen sütve. Mindenki az előre pácolt nagyáruházi csomagokat süti én is csináltam szeretnék tovább lépni, egyszer egy mami sütőben készített egy kb. 3 kg-os szarvas húst hát az valami egész más volt mint a menzai kaja.
2018. jún. 6. 17:50
 6/6 luisa9 ***** válasza:

Minnel vastagabb a hus annal alacsonyabb hofokon kell sutni! En 16o fokon szoktam. Az ilyen husokna

a zsirosabbak szebben sulnek, mint a sovanyak. Sutoben suteshez legjobb az oldalas, tarja,,es a csirkehusok. A sutesi ido mas es mas az egyes fajtaknal. Oda kell figyelni ra! es megkostolni! En vizet nem teszek ala,,es le sem fedem! Jobb izu lesz ezek nelkul.

2019. júl. 13. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!