Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ehhez a recepthez habtejszín...

Ehhez a recepthez habtejszín vagy főzőtejszín kell? mert azt nem írja

Figyelt kérdés
2010. jún. 16. 17:24
 1/5 A kérdező kommentje:

Citromos-tejszínes túrótorta


Hozzávalók:

8 dkg vaj

12-13 dkg babapiskóta

kevés tej

1 csomag citrom ízű pudingpor ( vagy vanília ízű + 1 citrom leve )

25 dkg tehéntúró

1 lime vagy citrom leve

10 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

friss citromfű (el is hagyható)

5 dl tejszín (én hulalát használtam!)

1 citrom

10 g zselatin

12 g színtelen tortazselé



Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, rövid ideig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a finomra összemorzsolt babapiskótát,

és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Sütőpapírral kibélelt 23 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk,

és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.

A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kissé kihűtjük.

A túrót a citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belevegyítjük a kihűlt pudingot,

majd a zselatint kb. 1 dl forró vízben feloldunk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük.

A lecsipkedett citromfű leveleket finomra vágjuk, 5 dl tejszínt ( én hulalával készítettem) kemény habbá felverünk,

majd a citromfűvel együtt a dermedő krémbe keverjük. A krémet egyenletesen a piskótára simítjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

A citromot vékony szeletekre vágjuk, és díszítjük vele a tortát. Ezután a zacskón lévő utasításnak megfelelően elkészített,

színtelen tortazselével leöntjük. Egy-két citromfű levéllel is díszíthetjük a torta tetejét.


Megjegyzés: Kibontáskor késsel óvatosan vágjuk körbe a forma mellett, úgy szépen le lehet venni a formát!

2010. jún. 16. 17:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Habtejszín. A Hulala is az,csak nem tehéntejből készült valódi tejszín,hanem utánzat. A főzőtejszínt nem tudod felverni,az a valódi tejföl "megfelelője",csak főzésre jó.
2010. jún. 16. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

vagy raksz bele olyan hulala márkájú "tejszínt" vagy rendes tejszínt felversz habfixel.

ja és több zselatinport használ 1 hete csináltam én is egy ehhez hasonló túrós sütit és 2 nap dermedés után sem volt éppen szeletelhető az állapota.

2010. jún. 16. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

édeshez habtejszín

sóshoz főzőtejszín


(de ide a hulala tényleg jobb lenne)

2010. jún. 16. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
nem irja a recept? akkor a "kemeny habba verjuk" mit jelent? a fozotejszint nem szokas habba verni...XD
2010. jún. 16. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!