Házi szilva lekvár kalória?
Már a szilva sem egyértelmű, de gondolom, egy rendes, édes szilvánál, ami lekvárnak való, használható a tipikus adatbázisbeli érték.
De azt feltétlenül tudni kell, hogy mennyi vizet vesztett. Szilvának csak akkor számolhatod, ha elég híg, röviden főzött. 4 óra alatt nem tudhatom, mi történik, ez helyzetfüggő.
Egy rendes, elég tömör lekvár már sok vizet vesztett (s magától is elég édes, ha megfelelően édes a szilva).
Nekem 2 kg friss szilvából kb 1 kg szilvalekvár lesz általában.
Ezzel saccolni esetleg tudsz, de pontosabbat nem, mert van, aki sürübbre, van, aki hígabbra fözi, és ettöl függ a kalóriaérték is.
Nyers szilvával semmi esetre se számolj, mert a lekvár sokkal kevesebb vizet tartalmaz, esetleg az aszalt szilva az, amivel nem rossz irányba tévedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!