Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik keksz nem dagad meg...

Melyik keksz nem dagad meg sütés közben?

Figyelt kérdés

Vettem klassz puzzle alakú kiszúrót. Aztán rájöttem, hogy minden szokásos, használt, bevált receptemben sütés közben dagad, nő a süti.

Olyat receptet keresek, ahol szépen használható ez a kiszúró, tehát mondjuk utána többé-kevésbé össze is lehet illeszteni a formákat (mert milyen menő lenne már utána mondjuk olvasztott csokival rajtolni rá egy képet és darabjaiban megenni!).

Jöhet édes és sós recept is ;)



2018. aug. 31. 10:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
54%
Az, amelyikben nincs semmilyen térfogatnövelőszer.
2018. aug. 31. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
54%

Ha bírod a gugliba, hogy recept kekszkiszúróhoz, akkor milliót kiad.


Ha angolul is, akkor úgy még többet.

2018. aug. 31. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
40%

Ilyen nincs, mert akkor nem lesz ehetö a keksz.

Amit esetleg tehetsz, hogy a tésztát ugyan kiszúrod, de egyben hagyod és úgy sütöd, és csak készen szeded szét - akkor nagy valószínüséggel csak magasságban fog nöni, oldalirányban nem, mert a többi tészta nem engedi.

Valószínü, hogy sütés után rögtön újra végig kell vágni a kiszúróval még melegen, különben valószínü, hogy eltörik.

Nem tudom, milyen a kiszúró, de ha egy egész puzzle összes része megvan, akkor feltétlen hagyj peremet, hogy megtartsa a formát.

Igazánból csak tippelek, de mivel igen régóta szoktam sütni, nekem ez tünik járható útnak.

2018. aug. 31. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

az a baj, hogy akkor összesül, mint a linzer vagy a mézeskalács. tehát mintha egyben sütöttem volna.

Akkor már járhatóbbnak tűnik, ha vékony tésztát csinálok és melegen kiszaggatom a kész tésztából?


Egyébként nem baj, ha kifejezetten "száraz" teasüti jellegű a dolog, tehát nem sütemény, hanem tényleg keksz is jó.


Kerestem recepteket, de nem találtam az igazit. Ha teszek bele sütőport, akkor már borul is a dolog... és még nem találtam olyat, amiben vmilyen formában ne lenne.

2018. aug. 31. 11:30
 5/12 anonim ***** válasza:

Elöször is van olyan recept, amiben nincs süröpor vagy hasonló, de az is megdagad az egyéb összetevök miatt. (Tapasztalat!)

Másodszor azt próbáld meg, hogy nem egészen vágod át a tésztát a formával sütés elött, akkor nem tud elhúzódni.


De ha csak viccnek szánod, nem megenni, akkor a só-liszt-gyurma lenne a legmegfelelöbb a célodra.

2018. aug. 31. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

nem viccnek szánom, ennivalónak kellene.

Nem az elhúzódás a bajom, hanem hogy "összenő", újra összeragad sütés közben és nem fogom tudni rendesen szétszedni.


Közben keresgélek, hátha akad valami jó, csak reméltem, van itt ötlet, amivel biztosra mehetek és nem kell kísérlezetgetni.

2018. aug. 31. 11:40
 7/12 Andizsuzsi ***** válasza:
A klasszikus linzertésztában nincs térfogatnövelő. Nem szabad "agyonsütni", mert kiszárad és akkor kemény lesz.
2018. aug. 31. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
úgy tűnik, a pecsételhető tészták között lesz a megoldás :D
2018. aug. 31. 11:43
 9/12 anonim ***** válasza:

Ezek sütöpor mentesek:


[link]


[link]


[link]


Illetve ezek közt is sok olyan van, ami neked megfelelhet:

[link]

2018. aug. 31. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
köszi, ilyenekre gondoltam :D
2018. aug. 31. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!