Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül az igazi hortobágy...

Hogy készül az igazi hortobágyi húsospalacsinta?

Figyelt kérdés
Állítólag nem kell panírozni, de akkor hogy....?
2008. nov. 7. 08:12
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

8 db sós palacsinta, 300 g szárnyashús, 40 g vöröshagyma, 0,5 dl olaj, 2 dl tejföl, 0,5 dl habtejszín, 20 g liszt, só, fűszerpaprika, őrölt bors


Elkészítés:

A vöröshagymát finomra, a húst apró kockákra vágjuk. A felhevített olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a húst. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a húst ellepje, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd utánaízesítjük és átforraljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük. Az átszűrt mártásból annyit tesszünk bele, hogy kenhető legyen. Ezt a húsmasszát egyenletesen elosztjuk a palacsintákba, széleit felhajtjuk, összegöngyöljük. Tűzálló edénybe rakjuk, sütőben átforrósítjuk, és tálaláskor a forró paprikás mártással bevonjuk.

2008. nov. 7. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

recept


Előételként és főételként is fogyasztható.Igazi Hungaricum!!!



Hozzávalók:


Palacsintához:


20 dkg liszt

2 db tojás

5 dl tej (lehet felerészben szódavíz is)


palacsintasütő kikenéséhez kevés olaj


Töltelékhez:



40 dkg csirke-, vagy sertéspörkölt

3 dl tejföl

1 evőkanál liszt (étkezési keményítő is lehet)



A hortobágyi húsos palacsinta elkészítése:


A palacsintatésztát csomómentesre kikeverjük, majd állni haggyuk legalább fél órát. A pörköltet leszűrjük és a húst ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk, turmixoljuk. Ehhez kevés szaftot és tejfölt adunk, hogy krémes masszát kapjunk.A palacsintákat megtöltjük ezzel a masszával, majd feltekerjük őket.Hőálló tálba tesszük a palacsintákat szépen sorban.Ezután a szaftot a liszttel besűrítjük és a palacsintákra öntjük, majd a sütőben jól átmelegítjük az egészet.


Tipp: A palacsintákat ki is ránthatjuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) mielőtt a tepsibe helyezzük őket.

2008. nov. 7. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!