Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemellből, borsóból,...

Csirkemellből, borsóból, répából lehet ragút készíteni? Hogyan?

Figyelt kérdés
Nagyon kezdő háziasszony vagyok.
2010. jún. 30. 16:48
 1/4 anonim ***** válasza:
hagymát kockára vágod, megpirítod. A hust sózod, borsozod, esetleg fokhagymával bekened és kis csíkokra felvágva rádobod a hagymára. Nagy lángon süsd hogy legyen egy kérge utána vedd kicsit vissza a lángot és ha nagyobbak a darabok egy 1 deci vizet is hozzáöthetsz. Ha a hús már majdnem jó hozzáadod a borsót( a mirelitnek kb 5 perc kell a rendesnek kb15). Ha minden puha akkor főzőtejszínt öntesz rá és jól összeforralod. Ha valami hiányzik belőle akkor utána ízesíted.
2010. jún. 30. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

itt van egy kis ismertető a ragu-ról ha érdekel:


A ragu (franciául ragout, angolul ragout, németül ragout, olaszul stufato) olyan húsétel, amelynek az állaga leginkább a magyar pörköltökhöz, tokányokhoz hasonlít, de a húst nem csíkokra (nem tokányra vágva), hanem apró kockákra (ragura vágva) darabolják, és fűszerpaprikát nem tesznek bele. A ragut ellentétben a pörkölttel nem pirítják vissza többször a zsírjára, másként fogalmazva a ragu, apróra vagdalt hús (vagy gomba) sűrű, fűszeres lében.


A raguk közös jellemzője, hogy az egyforma kockákra vágott alapanyagok sűrű szaftos étellé főnek.


A raguhoz a hús vágási felületének simának kell lenni, mert minimalizálni kell azt a felületet, melyen kiszöknek az értékes húsnedvek. A hagyományos tokányravágás (a vékony csík és „aprópecsenye”) nem alkalmas a jó minőség eléréséhez, a húskockákat legalább 2-3 centiméteres kockákra vágjuk, de még jobb, ha ennél is nagyobbak a húsdarabok. Egy ragu annál jobb és finomabb, minél hosszabb idő alatt főnek össze az ételhez felhasznált alapanyagok. A ragu konyhatechnikai eljárása alapvetően a párolás, ami jóízű, puha, „zaftos" ételt eredményez. A kevés zsiradékban történő elősütés által keletkezett, jóízű pörzsanyag és a kevés folyadékban, fedő alatt történő főzéssel készült ragu, finom és puha lesz. Megszámlálhatatlan ragu létezik, csak a felhasználható alapanyagok száma és minősége szab határt a raguk sokféleségének.


* franciás (tejszínnel vagy tejjel, szegfűszeggel készítik)

* olaszos (bazsalikom, oregánó, rozmaring, sok fokhagyma a jellemző fűszerek)

* magyaros (piros arany, paradicsom, paprika, bors)

* Dombóvári – csirkehús zöldborsóval, kapormártással;

* Magyaróvári – sonka, gomba;

* Bakonyi – gomba, sajt;

* Budapest – csirkemáj, zöldborsó

* pikáns (mustár, méz)

* egészséges (sok zöldség, olívaolaj, hal-, vagy szárnyashús)

* idény szerint (paradicsom, paprika, cukkini, zsenge tök, patiszon, vagyis az idényzöldségek bővebb felhasználása)

* laktató (mindent bele, majd a vele főtt krumplival sűríthetjük)

2010. jún. 30. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

ehhez mit szólsz?


Zöldborsós csirkeragu


Hozzávalók:


50 dkg csirkemell

30-40 dkg zöldborsó

1 vöröshagyma

3-4 evők. olaj

2-3 evők. liszt

2 gerezd fokhagyma

bors


Az olajon megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a vékony csíkokra szelt csikemellet. A szétnyomott fokmagymát is hozzáadva kicsit lepirítjuk a húst, ha minden oldalán kifehéredett, akkor adjuk hozzá a zöldborsót. Sózzuk borsozzuk és kevergetve addig pároljuk, míg a lé felére fő, majd lehintjük pár kanál liszttel, felengedjük kevés vízzel, és készre főzzük. Petrezselyemmel megszórva, rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.

2010. jún. 30. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Húúúú,nagyon szépen köszönöm,akkor holnapra ez lesz az ebéd!
2010. jún. 30. 16:58

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!