Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell a paprikás krumplib...

Miért kell a paprikás krumpliba galuskát szaggatni, vagy tarhonyát belefőzni?

Figyelt kérdés
Akkor az már krumplis galuska, vagy pásztortarhonya, de semmiképpen se paprikáskrumpli.Olyan sűrű lesz, hogy megáll benne a fakanál, semmi leve sincs! Igy mi értelme van? Hosszú lével az igazi!

2019. febr. 3. 16:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell, van, ahol szoktak.

Leginkább, amikor még újkrumpliból főzzük a paprikás krumplit, és az még nem igazán ad sűrű szaftot, mi olyankor főztünk bele nokedlit.

2019. febr. 3. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
95%

Mert valaki így szereti?

Nem kell, ne háborogj, nem kötelező!

2019. febr. 3. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
95%
Nem kell. Én azt sem szeretem, ha kolbász van benne, nem is teszünk bele.
2019. febr. 3. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
97%
Szokás és ízlés kérdése. Én úgy nőttem fel, hogy sosem tettek bele semmi ilyesmit. Felnőtt fejjel a férjem volt az aki galuskát szaggatott bele először, előtte nem is hallottam ilyesmiről. Viszont azóta csak így eszem meg. Nekem így ízlik.
2019. febr. 3. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 Andizsuzsi ***** válasza:
97%
A paprikáskrumpli tipikusan az az étel, amit annyiféleképpen főznek, ahány helyen készül. Mi pl rövid lére főzzük, srántottával a tetején, mert úgy szeretjük (nem leves az, hogy hosszú leve legyen :), de nagyanyám hosszú lével és galuskával főzte, úgy is szerettem.
2019. febr. 3. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
95%
Mi otthon nem tettünk bele. Férjem nokedlival vagy tarhonyával szereti, mert ők így szokták. Lehet ezt is szaftosra csinálni.
2019. febr. 3. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
78%

Hosszú lével az már krumpli leves. Annak miértelme van?

Most komolyan hogy jössz tr ahhoz, hogy megmond én hogy egyem?!

2019. febr. 3. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
94%

Nem krumplis galuska, és pláne nem pásztortarhonya, az teljesen másképp készül.

Én mocsánkának ismerem a paprikás krumplinak azt a változatát, mikor galuskát szaggatnak bele.


Ilyenkor nyilván bele kell kalkulálni azt, hogy ez vesz fel némi levet, tehát alapból jóval hígabbra érdemes főzni.


Tehát nem igaz, hogy megáll benne a kanál, ez akkor igaz, ha elrontják.


Mint ahogy az se igaz, hogy a paprikáskrumpli hosszú lével lenne az igazi.

Úgy is lehet készíteni, de pont a te logikád alapján, azt akkor sokkal inkább krumplilevesnek lehet nevezni.

A paprikáskrumpli alapból egy sűrűbb étel, rá jellemző sűrűséggel, amit ha hasonlítani akarnék valamihez, az inkább lenne főzelék sűrűség, mint leves sűrűség, amit a hosszú lé feltételez.


És sajnos az, hogy te mit hogy nevezel, vagy mit hogy szeretsz, abszolút semmi befolyással nincs ezekre a dolgokra.

2019. febr. 3. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:
7- es! Felőlem úgy eszed a paprikás krumplit, ahogy akarod! Mit érdekel engem?!
2019. febr. 3. 17:25
 10/16 anonim ***** válasza:
75%

Olyan sűrű lesz, hogy megáll benne a fakanál, semmi leve sincs! Igy mi értelme van? Hosszú lével az igazi!


Nekem meg hosszú lével nincs értelme, mert az kolbászos krumplileves.

Én úgy szeretem, ha sűrű szaftja van, és van benne galuska is.

2019. febr. 3. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!