Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen szokatlan bográcsételek...

Milyen szokatlan bográcsételeket ismersz?

Figyelt kérdés
Tudom, tejbegríz, palacsinta, nem baj, ha van ilyen is, csak legyen a válaszodban legalább egy olyan is, ami a gyakorlatban működik és nem a pöri-paprikás-gulyás-halászlé szentakárhányság.
2019. febr. 26. 12:18
 1/10 anonim ***** válasza:
20%
Paprikáslé, gulyás pörkölt
2019. febr. 26. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
61%

[link]

Ezeken már minden tul vagy???????????????

2019. febr. 26. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer sóletet csináltunk. Meg legényfogó levest. Meg húsvéti sonkalevest. Meg mindenfélét. Hétvégén paprikás csirkét fogunk. A lényeg: amit fazékban mwg lehet, azt bográcsban is!
2019. febr. 26. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Slambuc
2019. febr. 26. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Pásztortarhonya
2019. febr. 26. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Lebbencsleves

Palóc leves

Csikós tokány

Bakonyi tokány

2019. febr. 26. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Cigánylecsó

Ez a legkülönlegesebb népi eledel, mely bográcsban készítve igazán finom!


Hozzávalók:


10 dkg zsír

20 dkg füstölt szalonna

1,5 kg hagyma

2 kg paprika, felkarikázva

0,5 kg paradicsom, szeletelve

1 nagyobb csirke, pörköltnek feldarabolva

1,5 kg édes káposzta

5 gerezd fokhagyma

2 ek. pirospaprika

só, bors



ELKÉSZÍTÉS:


A zsírban megpirítom a szalonnát, utána belerakom a hagymát és addig párolom míg egy kis színe nem lesz.

Beleteszem a húst és kicsit megpirítom.

A karikára vágott paprikát hozzáadom és megvárom míg összeesik. Rászórom a pirospaprikát, ezután adom hozzá a meghámozott, felaprított paradicsomot.Sózom borsozom, kis vizet öntök rá és 30 percig főni hagyom.

A káposztát vékonyra szeletelem, és a fél óra elteltével hozzáadom a bográcsban lévőkhöz, addig főzőm, amíg megpuhul és a levét szépen elfőtte, ízlés szerint ismét sózom, borsozom.

2019. febr. 26. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi már csináltunk bográcsban marhahúslevest, paradicsomos káposztát, húsos káposztát, lecsót azt hiszem tarhonyával, töltött káposztát, chilis babot.
2019. febr. 26. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Kaszás-levest fogunk holnap bográcsozni ez egy nagyon finom egytálétel. Tartalmas leves, mely után madártej lesz a desszert.


Kaszás leves

Hozzávalók: (10 főre) 2 kg füstölt hús (oldalas, vagy tarja), 30 dkg füstölt kolbász, 1

kg sertéshús (comb, lapocka, tarja), 3-4 kg krumpli, 2 nagy vöröshagyma, 10

babérlevél, só, 1 liter tejföl, 1 dl tej, liszt a habaráshoz.

A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk.

Nagy leveses fazékba beletesszük a megtisztított egész hagymákat és a babérlevelet.

Felforraljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott füstölt- és sertéshúst.

Amikor a hús megpuhult, beletesszük a krumplit, a karikákra vágott kolbászt, majd ízlés

szerint megsózzuk.

Összekeverjük, és felforraljuk.

2-3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejfölt, és lassan a

levesbe csurgatjuk. Összefőzzük, és tálaljuk.

2019. febr. 28. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Értelemszerűen mi 3-an leszünk, nem fogjuk ekkora mennyiséggel csinálni.
2019. febr. 28. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!