Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Sütés, főzés

A kérdés

Mi ez a pazarlás? (Többi lent. )

Az RTL-en futó Konyhafőnök versenyzői megkapnak egy hatalmas húst, gondolok itt a több kilós halakra (harcsa), több kilós egész polipokra, egész libára, stb., a versenyzők kivágnak belőle egy "kockányit", a többi megy a kukába? Miért kell hergelni a népet? Vagy a megmaradt húsokat felhasználják még utána?

Az nem számít? Az egyik versenyző levágott egy darabot egy egész libamájból, kidobta a kukába, erre Sárközi azt mondja neki: kidobtál 10 ezer forintot (egy kis darab libamájra)! Az már egyből baj? Én ki vagyok akadva ezen a kettősségen. Mi a véleményetek? Szerintetek hová kerül a többi "nyersanyag"?



Keress kérdéseket hasonló témákban: verseny, pazarlás

  máj. 15. 11:38  Privát üzenet  

A válaszok
Ezt a műsort bűn még nézni is, olyan messze áll a magyar valóságtól. Hol tud egy átlag ember ilyen alapanyagokat megvenni?

A válasz 69%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/8Időpont máj. 15. 12:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ezt egy szponzor fedezi ha jól megfigyelés egy csomó márkajelzés el van rejtve (SPAR, Tesco, metró) vagy valami (nem nezem így nem tudom)

Gondolom ami megmarad szétosztják az adás után házon belül.



A válasz 94%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/8Időpont máj. 15. 14:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
*megfigyeled

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/8Időpont máj. 15. 14:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Igen, nekem is megfordult a fejemben.


Emlékezetes maradt, amikor a versenyző vitte a vállán a két kecskecombot, aztán rápakolt a tányérra 3 darab érményi húst.


Mondjuk, az egész műsor baromira idegesítő. Nem baj, ha nyers az étel, ergo, ehetetlen, de a lényeg, hogy szépen legyen tálalva.



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/8Időpont máj. 15. 14:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Biztos nem dobják ki a maradékot, megy a hűtőbe és majd lesz belőle más étel.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/8Időpont máj. 15. 14:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A teljesen és gusztustalanul szétcincált fácán is?


Mert ott képedtem el másodszor. Én elég gyakran főzök vadból. Lehetőségem van rá, szeretjük is, a barátainkkal is megosztjuk.


De ne mondja nekem senki, hogy ha eléd tesznek egy fácánt szőrőstől, izé tollastól- bőröstől, abból egy óra alatt ehető kaját tudsz varázsolni. A fácán húsát érlelni kell, pácolni, az napok kérdése. Ha nem teszed, kemény és büdös. Na itt vált hiteltelenné az egész.



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/8Időpont máj. 15. 15:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Az még hagyján, de szárazon kopasztják, hagy egy lyukat, amiből kivág egy darab húst. A séfek nem szólnak, hogy nem így kell szárnyast tollazni? Megy a trancsírozás, pocsékolás. Eléggé várlázító. Valaki írta, hogy szponzorok finanszírozzák... Ezt eddig is tudtam, de 8-10 kilós harcsát ne dobáljanak már ki csak úgy. Vagy ott volt a hétfői műsorban az a rengeteg polip, volt, aki két csápját levágta, a többi megy a "levesbe"? Próbáljunk mi akkora polipot venni. Vajon mennyibe kerülhet? Az Aldi a műsor szponzora, ott van a ládájukon a logó, amikor lemennek a vásártérre. Sárközi meg szól egy darab libamájért, hogy levágta a versenyző.

Magát a műsort szeretem nézni, de ezt a pocsékolást nem.



# 7/8Időpont máj. 15. 16:18 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

Ja, és szerencsére látom, hogy nem vagyok ezzel a véleményemmel egyedül.

# 8/8Időpont máj. 15. 16:26 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
McDonald's-ban mi történik a kidobásra ítélt ennivalóval?
Miért dobnak ki annyi ennivalót az emberek (aminek a jó része valószínűleg még ehető)?
Csinaltam egy sutit de rossz lett az ize! Faj a szivem kidobni. Mit javasoltok?
Ti mennyire vagytok tudatos vásárlók? Mennyit pazaroltok a háztartásban? (bővebben lent)
Mi a f***é járnak az emberek kocsmába? Tiszta lehúzás ami ott megy! Akik ott szórják a pénzt, nem gondolnak bele, milyen drága?
Ti mennyire pazaroltok kaját? Mi az amit már kidobtok, mi az amit még nem?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Sütés, főzés rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!