Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készititek el a brassói...

Hogyan készititek el a brassóit? Még nem csináltam sosem, adnátok nekem néhány tippet?

Figyelt kérdés
2010. júl. 7. 14:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam, hogy füstölt szalonnát pirítok, zsírján dinsztelek vöröshagymát, összenyomok jó sok fokhagymát rá és jöhet a husi (combból vagy lapockából szoktam), só, bors. Megfőzöm úgy, hogy túl sok leve ne legyen, de azért száraz se legyen! Közben sütök krumplit és ha kész a husi, a sültkrumplival összekeverem. Isteni, mi nagyon szeretjük!
2010. júl. 7. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
100%
Én úgy szoktam, hogy felszelem a húst csíkokra, olajat hevítek és beleteszem, "fehéredésig" kapja össze a husit, közben kevergetni kell. Sózom borsozom, egy kis vizet öntök alé és puhára főzöm. Amikor már puha fedő nélkül nagyobb lángon lepirítom és fokhagymát nyomok rá. Lehet így is tálalni sültkurmplival, vagy sütőben sült kocka krumplival össze is lehet keverni.
2010. júl. 7. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Én csíkokra vágott füstölt szalonnát közepesen felolvasztok egy kis olajon. Csíkokra vágott sertéscombot vagy pulykamellet teszek rá. Mikor félig megpuhult jó sok fokhagymát nyomok rá, és egy kis doboz sűrített paradicsomot. Só, bors. Kis vízzel készre párolom. Karikákra vágott sült-krumplival tálalom.
2010. júl. 7. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Minek vöröshagyma? A pörköltbe meg nem kell fokhagyma minek a kettőt keverni?
2010. júl. 7. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
36%

Egy régi recept szerint:

Zsíron ( és nem olajon) hagymát pirítok, pirospaprikát teszek rá, és a kis kockára vágott setéscombot vagy lapockát. Só,bors,kevés szerecsendió,kis víz alá és puhára párolni. Közben kockára vágott krumplit olajban kisütök,és a kész húshoz keverem. Együtt jól átforgatom. Valamilyen savanyúságot,vagy salátát adok mellé.

2010. júl. 7. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
64%

Első vagyok és azért teszek bele vöröshagymát, mert finom! Na, a pirospaprikával már tényleg pörkölt.

Amúgy a pörköltbe is teszek fokhagymát is.


A kérdés nem az volt, hogy mi az eredeti brassói recept, hanem, hogy mi hogy készítjük...

2010. júl. 7. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

Voltam kint nemrég Erdélyben és egy Brassói-aprópecse főző versenyen találtam magam.(Én is szakács vagyok, és egy régi cimborám hívott meg).

A versenyen résztvevő szakácsok 90 %-a a brassóit lecsósan készítette, mert az eredeti receptúra lecsósan írja az elkészítését.



Sertéshús hagymás-szalonnás ZSÍRon megpirítva, zúzott fokhagymával, füstölt-kolbászos lecsós feltéttel, tepsis borított burgonyával.


Jó étvágyat!

2010. júl. 7. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!