Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Legtutibb, bevált piskóta...

Legtutibb, bevált piskóta recept légkeverős sütőbe?

Figyelt kérdés

Párat kipróbáltam már, de nem az igazi.

Ami eddig a legjobban sikerült, az úgy készült hogy nem volt kettéválasztva a tojás sárgája és fehérje, hanem egyben cukorral kikeverve robotgéppel (kb. 25-30 percig)

A külön a sárgája és fehérje variáció nem sikerült egyszer se, mindig összeesett pedig 6-8cm magasra is megnőtt a sütőben.

Aztán gondolt egyet és sütés közben (egyszer sem nyitogattam az ajtót) kilapult mint a palacsinta.



2019. júl. 10. 04:52
 1/5 anonim ***** válasza:
60%

szerintem nem a piskota recepttel van a gond, hanem csak rosszul sütöd. nekem sikerulni szokott a hagyomány piskota is. (vagy bármelyik)

Hány fokon sütöd?

2019. júl. 10. 05:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
69%

A piskótához nem igazán jó a légkeveréses funkció, kapcsolt át elötte sima alul-felül sütésre.


Másrészt meg lehet, hogy túl magas höfokon sütöd, arra jellemzö, hoyg elöször feljön, utána összeesik.

2019. júl. 10. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
dehogynem jo.. 15 ėve abban sütöm..
2019. júl. 10. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Az egyetlen recept, amit valaha használtam. Cukrász gyakorlaton (cukrásznak tanultam, de végül nem lettem az) is mindig ezt használtuk.

Ha a fehérjét rendesen felvered és óvatosan keversz bele mindent, hogy ne törjön nagyon össze a hab, nem fog összeesni.

2019. júl. 10. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

A recept amit használok függ attól, hogy hány tojást akarsz használni. A minimum szerintem az 5.



Tehát:

Tojás

Cukor: a tojások száma kanálban mérve

Liszt: 2-szer a tojások száma kanálban mérve

Víz: a tojások száma kanálban mérve

Mehet bele esetleg vanillia aroma/kivonat/rúd

+/- egy kiskanál sütőpor (ha rendesen fel van verve a hab és a sárgája, ez nem szükséges)



Elkészítés:


Tepsi kivajazva +/- az aljára sütőpapír. Ha lisztezni akarod akor csak az alját csináld, a szélére is rakva gátolhatja a piskóta növekedését.



1. A tojásfehérjéket felverjük egy csipett sóval, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukormennyiség kb felét.

Félretesszük, esetleg hütőbe, ha nagyon meleg van.



2. A sárgákat felhabosítjuk a cukorral, ameddig egy krémes, világos színű masszát kapunk. Majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet. Ezek után a lisztet is, kicsi adagokban, kanállal keverve.



3. Hozzáadjuk óvatosan a habot: először egy kanálnyit hozzakeverunk, itt nem kell még nagyon ügyelni, ezáltal csak fellazítjuk a masszát. Utánna mehet hozzá a többi hab.



4. Tepsibe rakjuk és addig sütjük amíg átment a szúrópróbán.



5. Sütés után deszkára borítjuk és szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni. Nem ajánlatos hidegebb helyre rakni EGYBŐL mivel a hőmérséklet változás miatt össeeshet.

2019. júl. 10. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!