Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy a nők már nem akarnak házasságot, mert az csak egy "papír"? Normális ez egyáltalán?
Nem akarom elhinni, hogy beérik egy hosszas együttéléssel, hogy már gyerek is van, de még mindig csak a "párja" és nem a "férje/felesége" egyik a másiknak? A nőknek miért jó ez? Nem hiányzik nekik a szép ruha, a lagzi?
MIért gondolják azt,hogy ez csak egy "papír", amikor sokkal többet jelent annál?
Számomra, amikor ilyet hallok, még az is megkérdőjeleződik, hogy egyáltalán valóban szeretik-e egymást.
Ez olyan mint egy hamis diploma, ez a papír... nem jelen sokkal többet, csak le van írva. És te kérdező? te miért gondolod így? Megmagyaráznád akkor, hogy téged miért vonz az a papír?
Mindenki másmilyen, mindenkinek aza jó, ami. Nem kell ezen felhúznod magad.
A házasság azért jár bizonyos elkötelezettségekkel, hivatalos formában is elismerjük egymás és közösségbe lépünk, rokonok leszünk. Tehát a "csak egy papír" nem igazán fedi a valóságot. Aki csak egy papírért házasodik, szerintem ne is tegye.
Nem igaz, hogy felhajtással jár (két tanúval jó fél óra alatt el lehet intézni különlegesebb kiadások és felhajtás nélkül), hanem azzal az elkötelezettséggel, amivel jár.
Azt sem tartom különösebben jó magyarázatnak, hogy sok a válás, mert egy kapcsolatot nem a házasság ront meg. Arról nincs statisztika, hogy hányan mennek külön, akik "csak úgy" együtt élnek, vagy még csak együtt sem élnek. Valószínű, hogy itt sem kapnánk kisebb számot.
Szerintem a legtöbben (ne vegye magára, akinek nem inge!) akik ezt nem vállalják be, mert pont ettől az elkötelezettségtől félnek, hagyni akarnak menekülési útvonalat, amin könnyen ki lehet lépni a kapcsolatból, nem bíznak magukban és a párjukban, lehet, hogy már csalódtak, vagy rosszul sikerült házasságok állnak előttük példaként.
A kisebb tábor meg azoké a pároké, akiket egyszerűen nem érdekel az egész úgy ahogy van, tényleg nem tulajdonítanak neki jelentőséget, jobban szeretnének önállóak maradni, mint valakihez tartozni, jól érzik magukat együtt és ennyi elég is nekik.
Szerintem mindenki álláspontját meg lehet érteni.
Én azért kicsit sajnálom (nem kell félreérteni, nem lesajnálom) azokat, akik csak azért nem házasodnak, mert félnek, hogy mi lesz, ha külön mennek. Mert ők akármennyire is boldogok "papír" nélkül is együtt, mindig ott fog motoszkálni az agyukban a "kisördög", hogy előbb-utóbb véget ér a kapcsolatuk és soha nem fognak igazán bízni benne. Ez azért valamilyen szinten a legnagyobb boldogságot is megkeserítheti időnként.
Az okok mondjuk érthetőek, ha körülnézünk a világban.
az első 10:10 válaszoló leírt mindent, amit én akartam.
a második 10:10 válaszolónak meg annyit mondanék, hogy nem a válás kimondása tart sokáig, hanem a vagyonmegosztás. És mivel hosszú együttélésnél ugyanúgy keletkezik közös vagyon, és a jog is vagyonközösséget állapít meg (nézz utána), ezért ott éppolyan lassú a vagyonmegosztás, mint a házasság esetén.
Megoldás: aki ennyire fél, az ne alakítson ki pár hónapnál, max 2évnél hosszabb együttélést, kapcsolatot. :)
Hidd el, hosszú volt a válásuk a szüleimnek, és nem a közös vagyon miatt!!!
Én nem félek, csak egyszerűen nem érdekel, feleslegesnek tartom.Bár akár hogy is mondom, aki nem ez ellen van, hanem mellette, annak a fehér mindig is fekete lesz és sosem fogunk egy véleményen lenni, tehát ez az én véleményem, nem másé, én így érzem és nem azt fogom sosem csinálni, amit más akar/ más mond!!
29/N
A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:27
Ott a pont...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!